Antena 3 CNN Actualitate Media Ce spun de fapt rapoartele britanice despre POTOPUL de imigranţi români şi bulgari care "se anunţă" în Marea Britanie

Ce spun de fapt rapoartele britanice despre POTOPUL de imigranţi români şi bulgari care "se anunţă" în Marea Britanie

Ce spun de fapt rapoartele britanice despre POTOPUL de imigranţi români şi bulgari care "se anunţă" în Marea Britanie
Sursa foto: Foto:lebanontimes.com
05 Apr 2013   •   08:36

Temerile că o avalanşă de români şi bulgari va exercita o presiune majoră asupra serviciilor publice, după ce restricţiile privind dreptul lor de şedere în Marea Britanie vor fi ridicate, sunt desfiinţate într-un raport al Foreign Office, dat publicităţii vineri, scrie cotidianul britanic The Independent.

Potrivit acestui raport, majoritatea imigranţilor din sudul Europei nu va opta pentru o nouă viaţă în Marea Britanie, subliniindu-se că mai degrabă aceştia se vor îndrepta spre Spania, Italia sau Germania, adaugă publicaţia amintită.

Analiza, realizată de Institutul Naţional de Cercetare Economică şi Socială (NIESR), pune la îndoială avertismentele lansate de Partidul Independenţei din Marea Britanie (UKIP) şi unii parlamentari conservatori că sute şi mii de cetăţeni ai Bulgariei şi României vor porni cât de curând la drum spre Marea Britanie.

Studiul a fost publicat după ce premierul David Cameron a anunţat o serie de modificări pentru a-i împiedica pe imigranţi - inclusiv pe cei nou veniţi din România şi Bulgaria - să abuzeze de asistenţa medicală gratuită ori să primească peste rând locuinţe sociale.

Cu toate acestea, NIESR a ajuns la concluzia că migraţia din cele două ţări este "puţin probabil să aibă un impact semnificativ".

În analiza citată se menţionează că "imigranţii economici, în special, sunt în general tineri şi sănătoşi, astfel că nu vor avea de ce să apeleze în număr mare la serviciile medicale".

În raport, se mai subliniază că numeroase studii au arătat că persoane din ţări est-europene, cum ar fi Polonia, "au pretins mai puţine beneficii decât alte grupuri de imigranţi".

Studiul refuză să estimeze câţi români şi bulgari vor veni în Marea Britanie după relaxarea condiţiilor în ianuarie, avertizând că orice previziuni sunt "eronate şi înşelătoare".

UKIP a avertizat că între 350.000 şi 400.000 de români şi bulgari vor sosi în Marea Britanie după 1 ianuarie 2014, iar un parlamentar conservator s-a referit la 270.000 de nou veniţi.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close