Antena 3 CNN Politică Băsescu: România a revenit la nivelul anului 2000 din punct de vedere al credibilităţii. Suntem pe marginea prăpastiei

Băsescu: România a revenit la nivelul anului 2000 din punct de vedere al credibilităţii. Suntem pe marginea prăpastiei

Băsescu: România a revenit la nivelul anului 2000 din punct de vedere al credibilităţii. Suntem pe marginea prăpastiei
de M.T.    |    14 Ian 2014   •   19:59

Victoria Nuland a venit la Bucureşti în calitate de „emisar” al guvernului american, iar mesajul transmis de aceasta a fost legat de statul de drept din România, a declarat, marţi, preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei declaraţii de presă la Palatul Cotroceni.

„Vizita doamnei Victoria Nuland a fost tratată de unii ca o vizită pentru a ne felicita la 10 ani de la intrarea în NATO sau o vizită ca să ne bată pe spate. Vreau să vă dau mesajul exact şi corect: este un mesaj care trebuie să-i îngrijoreze pe români şi, în egală măsură, pe politicieni şi nu mă joc cu vorbele”, a afirmat Băsescu.

„În primul rând, doamna Nuland nu a venit nici în calitate de asistent al secretarului de stat, nici în calitate de subsecretar de stat şi nici în calitate de turist, calitatea dânsei a fost de emisar al Guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios. Şi acesta a fost legat de statul de drept din România, care, începând din vara anului 2012, este continuu pus sub semenul întrebării”, a adăugat preşedintele.

Băsescu a atras atenţia asupra faptului că, din cauza acţiunilor şi a declaraţiilor împotriva justiţiei, România a început să-şi piardă din credibilitatea pe care o avea în faţa partenerilor externi.

„Vreau să ştiţi că România a revenit, din punct de vedere al credibilităţii, din cauza acţiunilor împotriva justiţiei, la perioada anului 2000. Aici suntem, când punem sub semnul întrebării dacă respectăm criteriile de la Copenhaga. Ce aţi văzut astăzi în Parlamentul European, este confirmarea că am dreptate, iar PE va adopta cu certitudine hotărâri obligatorii, de sancţionare a statelor membre care nu respectă statul de drept, implicit criteriile de la Copenhaga”, a spus Băsescu.

În acest sens, preşedintele a făcut „un apel la politicieni, în special la Victor Ponta şi Crin Antonescu, să înţeleagă că au adus ţara într-un moment dificil”, adăugând că declaraţiile acestora privind „justiţia băsistă” nu sunt crezute şi că, „pin afirmaţiile lor, fac rău României”.

„Vreau să înţelegeţi foarte bine şi aş vrea să înţeleagă şi românii, şi politicienii, suntem cu un pas în prăpastie. În cazul în care majoritatea politică recidivează şi continuă atacurile la statul de drept, care pot fi prin legislaţie sau declaraţii, România riscă să fie izolată pentru mult timp”, a avertizat Băsescu.

„Repet, suntem pe marginea prăpastiei dacă majoritatea parlamentară, în frunte cu domnul prim-minsitru, cu domnul Crin Antonescu, va cotinua atacurile la hotărârile judecătoreşti, la legislaţia corectă în baza căreia justiţia îşi desfăşoară activitatea, riscăm intrarea într-o perioadă lungă de izolare", a mai precizat Băsescu.


×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close