Antena 3 CNN Politică Udrea are terenuri în comuna unde a dat 200.000 de euro pe un parc

Udrea are terenuri în comuna unde a dat 200.000 de euro pe un parc

Udrea are terenuri în comuna unde a dat 200.000 de euro pe un parc
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Aug 2014   •   18:25

Pe modelul Nana, Elena Udrea şi-a cumpărat terenuri în altă comună din Călăraşi unde, pe vremea când era ministru, a alocat peste 180.000 de euro pentru un parc.

Astfel, când Udrea era ministru interimar al Mediului, în 2010, a finanţat comuna Sohatu printr-o hotărâre a Guvernului Boc. Potrivit ziarului Ring, banii vizau "îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în comuna Sohatu". Edilul comunei spune că parcul este un loc de întâlnire pentru tineri.

Jurnaliştii de la ziarul Ring mai scriu că intermediarul preşedintelui PMP, cel care s-a ocupat de aceste terenuri pe care le-a şi înscris în registrul Agricol, ar fi un jucător al echipei de fotbal Steaua Lupşanu, din Liga a V-a. Acesta este asociat şi la o firmă de transporturi de mărfuri din Călăraşi.

În 2009, 460.000 de lei s-au alocat pentru realizarea unui parc în comuna Nana, unde au terenuri agricole Elena Udrea şi fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu.

Elena Udrea a cumpărat, în ultimul an şi jumatate, 21 de terenuri agricole în Calaraşi, multe dintre ele aflându-se în comuna Nana.

Udrea a devenit vecină de moşie cu preşedintele Traian Băsescu la sfârşitul anului trecut, când şi-a cumpărat teren la Nana, în judeţul Călăraşi.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Surse: ACTE FALSE, la baza contractului Ioanei Băsescu în cazul terenului de la Nana. Firma Bergie ar fi falsificat două contracte de arendă. Documentele au stat la baza contractului dintre Ioana Băsescu şi firma italiană. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea teren
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close