Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul Dan Adamescu a fost ARESTAT, în dosarul în care este acuzat de dare de mită

Afaceristul Dan Adamescu a fost ARESTAT, în dosarul în care este acuzat de dare de mită

Afaceristul Dan Adamescu a fost ARESTAT, în dosarul în care este acuzat de dare de mită
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iun 2014   •   14:10
UPDATE 14.09 - Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Dan Adamescu, în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dan Adamescu la scurt timp după ce acestuia îi expirase ordonanţa de reţinere.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată de Dan Adamescu la instanţa supremă.

Ştirea iniţială 13.50
Dan Adamescu a plecat de la Curtea de Apel după ce ordonanţa de reţinere i-a expirat. Adamescu a fost adus vineri la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să decidă dacă omul de afaceri va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care a fost reţinut pentru că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa.
   
Omul de afaceri Dan Adamescu a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu a dat mită şi că nu este vinovat.
   
Omul de afaceri Dan Adamescu a fost reţinut, joi, în dosarul în care este suspectat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună în dosare de insolvenţă soluţii favorabile unor firme la care omul de afaceri era acţionar, potrivit DNA.
   
Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de joi, ora 13.30, a omului de afaceri Grigore Dan Adamescu pentru săvârşirea în concurs a două infracţiuni de dare de mită, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
   
Dan Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.

×
Subiecte în articol: dan adamescu
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close