Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul care s-ar fi sinucis aruncându-se în faţa metroului era AVOCATUL afaceristului Dan Adamescu

Bărbatul care s-ar fi sinucis aruncându-se în faţa metroului era AVOCATUL afaceristului Dan Adamescu

Bărbatul care s-ar fi sinucis aruncându-se în faţa metroului era AVOCATUL afaceristului Dan Adamescu
22 Mai 2014   •   11:45

Bărbatul care a murit după ce a căzut luni la metrou era avocatul omului de afaceri Dan Adamescu, anchetat în dosarul în care patru judecători sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă.

Avocatul avea 38 de ani. Poliţiştii spun că bărbatul s-a aruncat în faţa metroului, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere susţin ipoteza că a fost vorba despre o sinucidere. 

Un bărbat a MURIT după ce a fost lovit de metrou la Piaţa Universităţii

Dan Adamescu este acuzat că ar fi dat alimente, haine şi bani judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, cei care au fost deja arestaţi.

Anchetatorii spun că afaceristul i-ar fi dat mită magistratului Ion Stanciu pentru a-l convinge să-l ajute în dosarul în care se cerea insolvenţa uneia dintre firmele sale. Procurorii susţin că Monica Borza, un practician în insolvenţă, l-ar fi abordat pe judecător în numele lui Dan Adamescu.  Aceasta i-ar fi propus magistratului să meargă la o anumită casă de modă de unde să cumpere haine pentru soţia sa. Contravaloarea cumpărăturilor urma să fie achitată de Monica Borza, fără ca judecătorul Stanciu să scoată vreun ban din buzunar. În cazul altei mite primite de judecător, acesta i-a cerut Monicăi Borza să ascundă faptul că i-a transferat bani.

Avocatul lui Adamescu furnizase DNA acte care atestă TRASEUL MITEI către judecătorii acuzaţi de corupţie

Procurorii susţin că, într-un alt caz, intermediarul Monica Borza a fost desemnată preferential de judecatorul Moldovan Mircea în calitate de administrator judiciar în dosarul privind insolvenţa Oţelul Galati, firma care aparţine omului de afaceri Dan Adamescu. Aceasta s-a ocupat personal de dosarul firmei în cauză şi a discutat cu judecătorul despre anumite modificări care trebuie făcute în acte.

Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, acuzati de luare de mită pentru interventii în dosare de insolventa, au fost arestaţi pentru 30 de zile.



×
Subiecte în articol: dan adamescu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close