Antena 3 CNN Actualitate Dan Adamescu a aplicat ţeapa falimentului şi în Germania

Dan Adamescu a aplicat ţeapa falimentului şi în Germania

Dan Adamescu a aplicat ţeapa falimentului şi în Germania
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Iun 2014   •   21:49
Milionarul Dan Grigore Adamescu a aplicat ţeapa falimentului şi în Germania. Potrivit sursazilei.ro, acum mai bine de 15 ani, Adamescu a luat un credit de aproape 12 milioane de mărci germane, echivalentul a şase milioane de euro, de la o insitituţie financiară din Dresda şi s-a angajat să plătească dobânzile rezultate din contract.

Numai că la data scandenţei, Adamescu a invocat falimentul şi s-a făcut nevăzut. Milionarul a fost urmărit printr-o comisie rogatorie în România pentru plata a 500.000 de mărci germane, sumă pe care fusese condamndat să o plătescă, de către un tribunal din Germania.
 
„Regele asigurărilor" Dan Grigore Adamescu, adus joi, cu mascaţii la sediul DNA, este cunoscut pentru ţepele sale de zeci de milioane de euro.

Relevant este un dosar vechi peste 14 ani privind un tun de aproape 12 milioane de mărci germane, la valoarea din perioada 1998-2000 (aproximativ 6 milioane de euro, la valoarea actuală).
 
Sursazilei.ro a intrat în posesia unor documente care îl inculpă pe Dan Adamescu pentru prejudiciul adus unei instituţii financiare din Germania - Stadtsparkasse Dresden (casă de economii şi consemnaţiuni). Conducerea acesteia a depus o plângere penală în anul 1999 la Tribunalul districtual Giesen, iar magistraţii germani au transmis, prin comisie rogatorie, o solicitare către autorităţile române, respectiv Judecătoriei sectorului 1, pentru ca Adamescu să plătească paguba.
 

×
Subiecte în articol: dan adamescu Germania
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close