Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru, Cristian David, a fost ARESTAT. Îşi va petrece următoarele 30 de zile în închisoare

Fostul ministru, Cristian David, a fost ARESTAT. Îşi va petrece următoarele 30 de zile în închisoare

Fostul ministru, Cristian David, a fost ARESTAT. Îşi va petrece următoarele 30 de zile în închisoare
de O.P.    |    22 Ian 2015   •   05:37

Fostul ministru de interne Cristian David a fost arestat preventiv si va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Decizia a fost luată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la solicitarea procurorilor care l-au reţinut pentru luare de mită şi spălare de bani.

Cristian David este acuzat că ar fi luat jumatate de milion de euro şpagă pentru a interveni într-un dosar de retrocedare.

Decizia poate fi contestată de fostul ministru la aceeaşi instanţă.

Cristian David este acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Procurorii au arătat, în documentele citate, că, în acest caz, mandatarul Adrian Mladin, care acţiona pentru Cecilia Viorica Ştirbulescu în vederea revendicării terenului de 15 hectare situat în municipiul Buzău, ar fi apelat la Valeriu Roger Niţescu, directorul de cabinet al lui Cristian David la Ministerul Internelor la data faptelor, pentru a-l pune în legătură cu prefectul Cristinel Bîgiu, în condiţiile în care dosarul de revendicare era tergiversat. Niţescu i-ar fi spus atunci lui Mladin că nu îl cunoaşte pe prefect, dar că ar putea să intervină Cristian David la Bîgiu.

"Ulterior, având confirmarea dată de Niţescu Valeriu Roger cu privire la intervenţia ministrului internelor şi reformei administrative, numitul Mladin Adrian s-a prezentat la Instituţia Prefectului judeţul Buzău, unde a luat legătura cu Bîgiu Marian Cristinel, prezentându-i acestuia situaţia dosarului de revendicare. La data de 18.09.2007, în timp foarte scurt după realizarea intervenţiei, Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a emis titlul de proprietate pe numele persoanelor pentru care mandatarul a acţionat Ştirbulescu Cecilia Viorica asupra unei suprafeţe de teren de 15 hectare", potrivit procurorilor.

×
Subiecte în articol: fapte de coruptie Cristian David
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close