Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii va propune un nou proiect de lege a malpraxisului

Ministerul Sănătăţii va propune un nou proiect de lege a malpraxisului

Ministerul Sănătăţii va propune un nou proiect de lege a malpraxisului
Sursa foto: Foto: Agerpres/Tanjug
09 Feb 2013   •   14:28

Legislaţia privind rezolvarea cazurilor de culpă medicală trebuie revizuită de urgenţă, până la jumătatea anului, având în vedere situaţiile tot mai dese in care medici români sunt suspectaţi sau acuzaţi de malpraxis, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

Astfel, MS intenţionează să pună în dezbatere publică, până la jumătatea lui 2012, un nou proiect de lege a malpraxisului, conform Mediafax.

Ministerul consideră că legislaţia privind rezolvarea cazurilor de culpă medicală trebuie revizuită de urgenţă, având în vedere situaţiile tot mai dese in care medici români sunt sunt suspicionaţi sau acuzaţi de malpraxis.

Noile prevederi trebuie să introducă noţiuni şi criterii clare pentru o mai bună gestionare a situaţiilor de culpă medicală sau a suspiciunilor de culpă medicală, inclusiv a modului de stabilire şi aplicare a sancţiunilor.

Ministerul Sănătăţii intenţionează organizarea unor ample dezbateri pe marginea proiectului de act normativ cu profesioniştii din sistemul sanitar, cu societatea civilă, asociaţii ale pacienţilor, Colegiul Medicilor, companiile de asigurări şi reprezentanţi ai Baroului Naţional, astfel încât, până la jumătatea acestui an, să fie finalizat un proiect de lege pe care, ulterior să-l înainteze Parlamentului spre aprobare.


×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close