Antena 3 CNN Actualitate Miron Cozma: Jandarmii l-au agresat pe Nicolae Mavrodin. Reprezentanţii jandarmeriei susţin că intervenţia a fost legitimă

Miron Cozma: Jandarmii l-au agresat pe Nicolae Mavrodin. Reprezentanţii jandarmeriei susţin că intervenţia a fost legitimă

Miron Cozma: Jandarmii l-au agresat pe Nicolae Mavrodin. Reprezentanţii jandarmeriei susţin că intervenţia a fost legitimă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    15 Aug 2011   •   19:52

Miron Cozma a relatat evenimentele care au condus la altercaţia cu jandarmii de pe faleze din faţa Cazinoului Constanţa, în timpul manifestaţiilor de Ziua Marinei.

Conform fostului lider sindical, acesta a fost invitat, împreună cu liderul revoluţionarilor din Constanţa, Nicolae Mavrodin, să depună o coroană, invitaţie care a fost retrasă, în cele din urmă.

Miron Cozma a declarat că nu a fost planificat niciun fel de protest, scandările împotriva preşedintelui fiind o reacţie la adresa autorităţilor. El susţine că jandarmii au intervenit cu forţă excesivă, agresându-l pe Nicolae Mavrodin.

În calitate de consilier la Societatea Internaţională pentru Drepturile Omului, Miron Cozma a anunţat că va da în judecată autoritatea care se face responsabilă pentru "garanatarea drepturilor constituţionale", preşedintele României, Traian Băsescu. Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a fost o încălcare a drepturilor cetăţeneşti, susţine Miron Cozma.

 


Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Constanţa, Sorin Trancă, afirmaţiile lui Miron Cozma sunt eronate. Acesta a explicat că fostul lider al minerilor, împreună cu Nicolae Mavrodin, au încălcat legea, iar intervenţia jandarmilor a fost una justificată.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close