Antena 3 CNN Actualitate Năstase, despre banii din dosarul Zambaccian: Dolarii nu existau atunci când mi se impută că i-am dat

Năstase, despre banii din dosarul Zambaccian: Dolarii nu existau atunci când mi se impută că i-am dat

Năstase, despre banii din dosarul Zambaccian: Dolarii nu existau atunci când mi se impută că i-am dat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Mar 2012   •   21:41

Fostul premier Adrian Năstase, acuzat de mită şi şantaj şi dosarul Zambaccian, susţine că dolarii confiscaţi în acest caz nu existau la momentul în care lui i s-a imputat faptul că ar fi trimis suma de bani.

"Această chestiune cu bancmotele m-a şocat şi pe mine în momentul în care am descoperit-o. Sunt dărâmate aceste informaţii printr-o chestiune foarte simplă: seriile bancnotelor americane pot fi regăsite pe un site al trezoreriei. Din curiozitate, ne-am uitat acolo şi am descoperit că banii respectivi nu existau la momentul la care rechizitoriul reţinea faptul că banii au fost trimişi de mine sau de soţia mea în China şi făceau parte dintr-o sumă trimisă pentru cumpărături. Acest aspect este absolut incredibil", a declarat Adrian Năstase, în ediţia de marţi seară a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.

De asemenea, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, susţine că ceea ce i se întâmplă acum nu sunt decât nişte acţiuni făcute la comandă politică, nişte făcături politice şi el este o ţintă a DNA.

"Eu eram o ţintă foarte specială pentru DNA, de şapte ani şi rezist pe baricade şi, probabil, că lucrul acesta deranjează. (...) De ani de zile, DNA aleargă după probe, fabrică probe şi în acest dosar există denunţuri ale unor persoane care au fost strânse cu uşa. (...) Aceste dosare sunt nişte făcături politice, sunt făcute la comandă politică", a adăugat fostul premier al României, Adrian Năstase.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, este acuzat că a dat nişte bani care, la data comiterii presupusei fapte, nu existau, pentru că nu erau încă tipăriţi şi puşi în circulaţie.



×
Subiecte în articol: Adrian Nastase bani dolari serie DNA
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close