Antena 3 CNN Actualitate Ninsoarea îi ţine pe elevi acasă. 718 de şcoli din 22 judeţe au fost închise din cauza viscolului

Ninsoarea îi ţine pe elevi acasă. 718 de şcoli din 22 judeţe au fost închise din cauza viscolului

Ninsoarea îi ţine pe elevi acasă. 718 de şcoli din 22 judeţe au fost închise din cauza viscolului
Sursa foto: Foto: fortuitoushousewife.com
26 Ian 2012   •   12:03
Update 16.00 - Circa 718 unităţi de învăţământ au fost închise. Cele mai afectate judeţe - Călăraşi, Buzău şi Giurgiu. Cursurile au fost suspendate în 718 unităţi de învăţământ, cele mai afectate judeţe fiind Călăraşi, Buzău şi Giurgiu, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei. La Călăraşi, au fost închise 266 de unităţi de învăţământ, la Buzău, 146 şi la Giurgiu, 55.

În aceste unităţi de învăţământ, cursurile au fost suspendate deoarece microbuzele şcolare nu au putut transporta elevii, cadrele didactice nu au putut ajunge la unităţile de învăţământ sau din cauza întreruperilor în furnizarea energiei electrice.
 
În unităţile de învăţământ din 20 de judeţe, activitatea şcolară se desfăşoară în mod normal, iar 14 inspectorate şcolare judeţene au raportat, la ora 12.00, probleme cauzate de condiţiile meteo nefavorabile.



Update 13.00 -
În 718 unităţi de învăţământ din 22 de judeţe din ţară nu se susţin cursuri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, se precizează într-un centralizator al MECTS de joi, de la ora 12,00.

În 364 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 19 judeţe nu se ţin cursuri din cauza vremii, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei, citat de Mediafax.

Cele mai multe unităţi care au suspendat cursurile sunt în judeţul Călăraşi, unde toate şcolile sunt închise, în Gorj, Dolj, Buzău, Prahova, Ilfov şi Ialomiţa.

Astfel, în judeţul Călăraşi au fost închise toate cele 105 unităţi de învăţământ, în judeţul Gorj cursurile au fost suspendate în 55 de unităţi, în Dolj - 35, în Buzău - 28, în Prahova - 23, în Ilfov şi Ialomiţa - câte 21, în Constanţa - 17, în Argeş - 16, în Dâmboviţa - 14, în Bistriţa Năsăud - nouă, în Galaţi şi Vrancea - câte cinci, în Brăila - patru, în Harghita - două, în Mehedinţi, Vâlcea, Vaslui şi Covasna - câte o unitate.
   
Potrivit reglementărilor din domeniul educaţiei, în cazuri deosebite (calamităţi naturale, temperaturi extreme etc.), inspectoratele şcolare judeţene iau deciziile care se impun privind funcţionarea unităţilor de învăţământ, în conformitate cu situaţiile raportate de către şcoli.

Cursurile neefectuate vor fi recuperate conform unui grafic stabilit de către conducerile şcolilor.
   
Codul portocaliu va fi prelungit joi şi după ora 18.00, deoarece condiţiile meteorologice vor continua să fie dificile, a anunţat premierul Emil Boc.
  


×
Subiecte în articol: scoli inchise
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close