Antena 3 CNN Actualitate SMS-ul unui medic clujean către un pacient bolnav de cancer: “Ai atât de puţin timp să te bucuri de viaţă. Hai, pa, nesimţitule”

SMS-ul unui medic clujean către un pacient bolnav de cancer: “Ai atât de puţin timp să te bucuri de viaţă. Hai, pa, nesimţitule”

SMS-ul unui medic clujean către un pacient bolnav de cancer: “Ai atât de puţin timp să te bucuri de viaţă. Hai, pa, nesimţitule”
Sursa foto: Foto: stopoxy.com
10 Apr 2013   •   20:29

Un medic de familie din Cluj a şocat opinia publică după ce i-a transmis un SMS revoltător unui fost pacient bolnav de cancer, în care l-a ironizat şi l-a făcut "nesimţit", informează Ziarul de Cluj.

"Considera toate concediile şi ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule", a fost mesajul transmis de medicul clujean către pacient, după ce acesta din urmă a decis să îşi schimbe medicul de familie.

Arafat: Un comportament ieşit din normalitate. Pacientul are dreptul să-şi schimbe medicul de familie ori de câte ori doreşte.

UPDATE 21.00 - Colegiul Medicilor Cluj s-a autosesizat, miercuri, după ce în presa locală a apărut informaţia că un medic de familie i-a trimis un sms unui pacient bolnav de cancer în care l-a făcut pe acesta "nesimţit" şi va declanşa o anchetă disciplinară în cazul medicului, informează Mediafax.

"Este regretabilă atitudinea medicului respectiv, care aduce atingere corpului medical. Joi şi vineri vom discuta cu medicul respectiv şi îi vom cere un punct de vedere, dar şi cu rudele pacientului în cauză. Vom decide la finalul anchetei sancţiunea care va fi aplicată medicului Mircu", a spus preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Aurel Bizo.
   
Bizo a afirmat că Ionel Mircu riscă să fie sancţionat cu avertisment, mustrare sau o sancţiune pecuniară, în funcţie de concluziile anchetei care sunt aşteptate în cursul săptămânii viitoare.



AICI ÎNTREAGA POVESTE A MESAJULUI TRIMIS DE CĂTRE MEDICUL DE FAMILIE

Povestea a început în luna martie a acestui an, când bărbatul de 57 de ani a fost diagnosticat cu tumoră la creier. Inevitabil, bolnavul a apelat la serviciile medicului de familie, Ionel Mircu, având nevoie de mai multe bilete de trimitere pentru consultaţii, interventii chirurgicale şi tratamente.

Pentru că doctorul a refuzat să îi acorde mai mult de două bilete de trimitere, pacientul a decis să îşi retragă dosarul de la acesta şi să meargă la alt doctor. Ca răspuns, medicul i-a trimis SMS-ul menţionat mai sus.

Potrivit ziardecluj.ro , contactat telefonic, dr. Ionel Mircu a declarat urmatoarele: “Domnul Milu este bolnav. A suferit o operatie pe creier. Poate nu este in toate facultatile mintale. Eu nu stiu despre ce vorbiti dumneavoastra. Nu este pacientul meu, l-am scos de pe liste in urma cu ceva timp”.

Autorităţile medicale consideră gestul medicului de familie Ionel Mircu unul cu totul nedemn şi sfătuiesc familia bolnavului să înainteze reclamaţii, pentru ca acesta să fie tras la răspundere.

“Este revoltator mesajul trimis de acest medic. Îi sfătuiesc pe aparţinători să facă o sesizare la CAS şi la Colegiul Medicilor. Sunt ferm convinsă că în Comisia Paritara pentru medicina de familie va fi tras la răspundere”, a declarat Emilia Groza, presedintele CAS Cluj.




×
Subiecte în articol: medic de familie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close