Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Clubul Universitatea Craiova a fost dezafiliat provizoriu în urma votului din Comitetul Executiv al FRF

Clubul Universitatea Craiova a fost dezafiliat provizoriu în urma votului din Comitetul Executiv al FRF

Clubul Universitatea Craiova a fost dezafiliat provizoriu în urma votului din Comitetul Executiv al FRF
20 Iul 2011   •   13:19

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat, miercuri, dezafilierea clubului Universitatea Craiova deoarece gruparea olteană a refuzat să îşi retragă plângerile înaintate în instanţele civile împotriva selecţionerului Victor Piţurcă şi FRF.

Propunerea de dezafiliere a fost făcută de preşedintele Mircea Sandu şi votată de 10 dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv. Cristi Borcea şi preşedintele AFAN, Dumitru Costin, au lipsit de la şedinţă, în timp ce Marius Stan şi Marian Pălărie, reprezentantul fotbalului feminin, s-au abţinut.

Decizia luată de Comitetul Executiv va fi discutată în cadrul Adunării Generale, care va fi convocată în termen de 15 zile, iar hotărârea definitivă pare a fi doar o formalitate. În cazul în care Universitatea Craiova fi fi dezafiliată, locul său în liga a doua urmează să fie luat de Juventus Colentina.

Aflat în conflict cu o serie de oameni de fotbal, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, finanţatorul alb-albaştrilor susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în „grup infracţional” în scopul controlării fotbalului românesc.

La finalul şedinţei Comitetului Executiv din data de 8 iulie, FRF i-a cerut lui Mititelu să renunţe la acţiunile din instanţă, în caz contrat Universitatea riscând dezafilierea.

Lumea vorbeşte prostii, că sunt eu de vină. Sunt de vină că nu m-am aliniat escrocheriilor şi mizeriilor. E o nouă încercare de intimidare. Comitetul Executiv poate să propună Adunării Generale, iar decizia poate fi atacată în instanţă civilă. Mircea Sandu se face de râs acum. După ce a ucis Timişoara, acum vrea să ucidă şi Craiova. Sandu vrea să mă facă pe mine să îi cedez lui Piţurcă pe Găman şi Bărboianu”, a reacţionat Adrian Mititelu la Radio GSP.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că vestea dezafilierii Craiovei îl întristează, dar consideră că aceasta este singura modalitate pentru ca Adrian Mititelu să fie îndepărtat de la Universitatea.

Vestea tristă e şi retrogradarea Timişoarei, şi a Craiovei, dar asta s-a întâmplat numai din cazua patronilor. Iată că au fost dezafiliaţi, iar eu o să merg în instanţă pentru a recupera banii de la ei. Pentru mine e un mare dezavantaj, îmi pare rău pentru Craiova, dar probabil numai aşa puteam scăpa de Mititelu. Dacă mi se va oferi clubul în contul datoriei pe care o are Mititelu la mine, eu voi oferi echipa de fotbal Primăriei. Mititelu a pierdut acum jucătorii, care vor deveni liberi de contract”, a spus Piţurcă la GSP TV.

Înfiinţată în 1948, Universitatea Craiova are în palmares 4 titluri şi 6 Cupe ale României, fiind prima echipă din România care s-a calificat în semifinalele unei cupe europene, CUpa UEFA, sezonul 1982-1983.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close