Antena 3 CNN Actualitate Document DIICOT: Omar Hayssam, suspect de trafic internaţional cu armament (VIDEO)

Document DIICOT: Omar Hayssam, suspect de trafic internaţional cu armament (VIDEO)

Document DIICOT: Omar Hayssam, suspect de trafic internaţional cu armament (VIDEO)
26 Iul 2009   •   15:10

Omar Hayssam - suspect de trafic internaţional cu armament. Informaţia este desprinsă dintr-un dosar de la DIICOT iar dovada apare într-un document din martie 2007, în care procurorul de caz cere sprijin pentru continuarea anchetei.

Este vorba de un referat publicat de jurnalistul Ovidiu Ohanesian în care scrie că trei persoane sunt deja urmărite penal pentru sprijinirea unui terorist. Documentul ar fi fost semnat de Ciprian Nastasiu. Acesta cerea sprijinul adjunctului DIICOT din acea vreme, procurorul Angela Ciurea.



Potrivit lui Ohanesian, documentul se referă la Dosarul 628/D/P/2005 în care ?se desfăşoară cercetări faţă de Omar Hayssam şi alte persoane sub aspectul desfăşurării infracţiunii de trafic internaţional de armament ?.

?Procurorul de caz Ciprian Nastasiu, al cărui nume a fost radiat din document cere ajutorul colegei sale Angela Ciurea în acest caz de siguranţă naţională. Începând cu 2008, procurorii de mai sus au fost eliminaţi pe rând din DIICOT, apoi cu excepţia Angelei Ciurea, din magistratură? scrie jurnalistul pe blogul său.

?Afacerea Hayssam şi răpirea jurnaliştilor au fost puse la cale ca să acopere alte nereguli făcute de oamenii politici. Cei care s-au ocupat cu instrumentarea dosarelor clasificate la ordinul preşedintelui au fost daţi afară pe rând. Băieţii de la putere ascund lucruri foarte grave, sub această siglă strict secret? a declarat la Antena 3 Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak .

?Banii se spală în două conturi care au nume de cod Orhideea şi Alegretto. Sunt conturile cu care noua securitate sprijinită de Cotroceni spală banii din traficul de armament? a mai spus acesta, precizând că nu poate da mai multe detalii.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close