Antena 3 CNN Economic Auto Invenţia unui român creşte puterea maşinii şi scade consumul de carburant (VIDEO)

Invenţia unui român creşte puterea maşinii şi scade consumul de carburant (VIDEO)

Invenţia unui român creşte puterea maşinii şi scade consumul de carburant (VIDEO)
Sursa foto: Inventator
09 Aug 2009   •   17:34

Un student din Deva a găsit o nouă metodă de a mări puterea motorului şi de a scădea, în acelaşi timp, consumul de carburant. Secretul constă în sistemul de filtrare a aerului. Totul a început când tânărul şi-a cumpărat prima maşină. Atunci a făcut un filtru de aer după o concepţie proprie, iar rezultatele au fost spectaculoase.

Invenţia asigură o reducere cu 20% a cantităţii de carburant, în condiţiile traficului urban. Noile filtre de aer sunt testate pe zeci de maşini cu rezultate foarte bune. Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă spune că prin metoda sa se prelungeşte şi durata de funcţionare a motoarelor.

Calităţile filtrului de aer inventat de Corneliu Birtok-Băneasă au fost apreciate de mai multe jurii internaţionale şi recompensată cu medalii de aur la saloanele Inventika Bucureşti 2008 şi Ezureka Bruxelles 2008 şi medalia de argint la Salonul internaţional de inventică de la Geneva.

Pentru moment, toate filtrele sunt confecţionate artizanal, ceea ce duce la nişte costuri de producţie ceva mai mari. Studentul doreşte să îşi lanseze invenţia într-o linie de fabricaţie proprie, care să producă filtrele de aer la preţuri accesibile, de până în 80-100 de lei.



Antena 3

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close