Antena 3 CNN Actualitate A murit profesorul Emil Molcuţ de la Universitatea Bucureşti: "O memorie fabuloasă şi un suflet de o rară sensibilitate"

A murit profesorul Emil Molcuţ de la Universitatea Bucureşti: "O memorie fabuloasă şi un suflet de o rară sensibilitate"

Profesorul universitar dr. Emil Molcuţ de la Universitatea Bucureşti s-a stins din viaţă, astăzi, 10 martie 2021, la vârsta de 80 de ani.

A murit profesorul Emil Molcuţ de la Universitatea Bucureşti: "O memorie fabuloasă şi un suflet de o rară sensibilitate"
de Alin Tarnovschi    |    10 Mar 2021   •   17:06

Profesorul Emil Molcuţ şi-a început activitatea didactică în anul 1961, în cadrul Universităţii din Bucureşti, având funcţia de preparator universitar.

A parcurs apoi toate treptele universitare, obţinând titlul de profesor universitar doctor în anul 1992. A fost titular al Facultății de Drept din cadrul Universităţii "Titu Maiorescu" şi asociat în cadrul Catedrei de ştiinţe penale şi drept public al Facultății de Drept din cadrul Universităţii "Nicolae Titulescu", contribuind la dezvoltarea teoretică a conceptelor, instituţiilor şi fundamentelor dreptului roman.

Profesorul Emil Molcuţ a publicat peste 30 de cărţi, monografii, materiale de studii, 24 de articole publicate în reviste cu ISBN şi a participat la 40 de conferinţe interne.

"Membrii Asociaţiei Magistraţilor din România, judecători şi procurori, deplâng moartea celui care a fost ilustrul nostru profesor dr Emil Molcuţ, titular timp de zeci de ani al Catedrei de Drept Roman din cadrul Universităţii Bucureşti.

Spirit cu adevărat enciclopedic, o personalitate ştiinţifică şi pedagogică, având o memorie fabuloasă şi un suflet de o rară sensibilitate, ne fascina prin modul în care trecea cu eleganţă de la principiile dreptului roman la filosofie şi la marea literatură romana şi universală.

Ne simţeam îmbogăţiţi sufleteşte după fiecare curs şi seminar al Domniei Sale căruia îi aducem acum un ultim omagiu cu respect şi recunoştinţă pentru frumoasele sentimente ce le-a zămislit în noi.

Fie ca Dumnezeu să-l odihnească în Lumina LUI, în pace şi să-i aibă sufletul în paza Sa", se arată într-un mesaj de condoleanţe semnat de preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecător dr. Andreea Ciucă.

×
Subiecte în articol: Emil Molcuţ Universitatea Bucuresti
Parteneri
Schimbare majoră a legii pentru şoferii cu permise de categoria B
x close