Antena 3 CNN Actualitate A trecut un an de la tragedia din Tuzla. 12 militari morţi, după ce un avion s-a prăbuşit

A trecut un an de la tragedia din Tuzla. 12 militari morţi, după ce un avion s-a prăbuşit

A trecut un an de la tragedia din Tuzla. 12 militari morţi, după ce un avion s-a prăbuşit
Sursa foto: Foto: Videonews
05 Iul 2011   •   15:24

A trecut un an de la tragedia de la Tuzla, când 12 militari de elită au murit în timpul unui zbor de rutină, la doar câteva minute de la decolare. Familiile împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării le cinstesc marţi memoria la baza aeriană de la Boboc.

Pe 5 iulie 2010, un avion de tip An-2 care făcea un zbor de antrenament se prăbuşea cu 14 persoane la bord. 12 oameni şi-au pierdut viaţa atunci - patru militari din Forţele Aeriene şi opt din Forţele Navale. La câteva ore de la tragedie, una dintre mame încă refuza să creadă că băiatul ei e mort.

Ancheta a stabilit că a fost vorba despre o defecţiune tehnică. În momentul impactului cu solul, avionul pur şi simplu s-a rupt. Imediat s-au spart şi rezervoarele de combustibil. Lovitura cu pământul a generat un incendiu violent, care a început din interior. Flăcările au împiedicat eventualele acţiuni de salvare.

De la depărtare, localnicii au privit neputincioşi. Pe holurile Spitalului de Urgenţă din  Constanţa, câteva familii încă mai sperau într-o minune. Ei au fost norocoşi.

La câteva zile, morga din Constanţa primea familiile pline de lacrimi. Familii care astăzi, la un an de la tragedie, au venit la baza aeriană Boboc să-şi comemoreze eroii.

 

×
Subiecte în articol: tragedie morti avion prabusire tuzla
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close