Accesul la Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam

de S.T.    |    18 Sep 2012   •   14:41
Accesul la Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam

Accesul la site-ul de Internet Youtube ar putea fi blocat în totalitate în Rusia din cauza filmului antiislam "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), din care un fragment a fost postat pe acest site, a anunţat ministrul rus al Comunicaţiilor, Nikolai Nikiforov, relatează AFP.

"Poate părea o glumă, dar din cauza acestei înregistrări video (...) toate serviciile site-ului de Internet Youtube ar putea fi complet blocate pe teritoriul Rusiei", după intrarea în vigoare pe 1 noiembrie a unei noi legi asupra Internetului, a scris Nikiforov pe contul său de Twitter.

Adoptată în vară, legea referitor la protejarea minorilor faţă de un conţinut "periculos", mai ales cu caracter pornografic sau de promovare a drogurilor, permite blocarea unui site chiar şi dacă o singură pagină difuzează informaţii interzise de către legea rusă.

Declaraţia lui Nikiforov intervine la o zi după ce Parchetul General rus şi-a anunţat intenţia de a interzice în Rusia filmul "Innocence of Muslims", înscriindu-l pe lista lucrărilor extremiste.

Peste 800 de lucrări "extremiste" sunt interzise în prezent în Rusia, potrivit unei liste stabilite de Ministerul Justiţiei.

x close