Antena 3 CNN Actualitate Accesul la Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam

Accesul la Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam

Accesul la Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam
de S.T.    |    18 Sep 2012   •   14:41

Accesul la site-ul de Internet Youtube ar putea fi blocat în totalitate în Rusia din cauza filmului antiislam "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), din care un fragment a fost postat pe acest site, a anunţat ministrul rus al Comunicaţiilor, Nikolai Nikiforov, relatează AFP.

"Poate părea o glumă, dar din cauza acestei înregistrări video (...) toate serviciile site-ului de Internet Youtube ar putea fi complet blocate pe teritoriul Rusiei", după intrarea în vigoare pe 1 noiembrie a unei noi legi asupra Internetului, a scris Nikiforov pe contul său de Twitter.

Adoptată în vară, legea referitor la protejarea minorilor faţă de un conţinut "periculos", mai ales cu caracter pornografic sau de promovare a drogurilor, permite blocarea unui site chiar şi dacă o singură pagină difuzează informaţii interzise de către legea rusă.

Declaraţia lui Nikiforov intervine la o zi după ce Parchetul General rus şi-a anunţat intenţia de a interzice în Rusia filmul "Innocence of Muslims", înscriindu-l pe lista lucrărilor extremiste.

Peste 800 de lucrări "extremiste" sunt interzise în prezent în Rusia, potrivit unei liste stabilite de Ministerul Justiţiei.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close