Antena 3 CNN Actualitate ACCIDENT GRAV. Un autobuz cu pasageri a căzut de pe un pod. 10 persoane vor fi transferate la Bucureşti

ACCIDENT GRAV. Un autobuz cu pasageri a căzut de pe un pod. 10 persoane vor fi transferate la Bucureşti

ACCIDENT GRAV. Un autobuz cu pasageri a căzut de pe un pod. 10 persoane vor fi transferate la Bucureşti
Sursa foto: foto: jurnalul.ro
26 Apr 2012   •   16:20

Un autobuz în care se aflau aproximativ 38 de persoane a căzut, joi după-amiază, pe DN 73 D, de pe un pod, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje ale ISU, Ambulanţei şi 1 elicopter SMURD, în condiţiile în care există mai mulţi răniţi.

UPDATE 17,40: 
Ultimele date furnizate de prefectul judeţului Argeş, Ciprian Berevoiau, arată că 32 de persoane au fost rănite după ce un autobuz a căzut de pe o pasarelă în judeţul Argeş, din care 28 au ajuns la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar patru la spitalul din Mioveni.

UPDATE 17,35: 
Un al doilea elicopter SMURD a plecat sper Argeş pentru a ridica

UPDATE 17,15: 
10 persoane  vor fi transferate către spitalele din Bucureşti pentru a primi îngirjiri medicale.

UPDATE 17,10:
Autovehiculul răstunat în Argeş este un autobuz cu o capacitate de 37 de locuri, în care se aflau 38 de persoane, iar accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni la levierul de direcţie, provocată de starea drumului, a declarat reprezentantul firmei de transport căreia îi aparţine maşina. Marin Manole, reprezentant al Manolo Auto Zob, firma de transport careia îi aparţine maşina, a declarat că autovehiculul răsturnat este un autobuz cu o capacitate de 37 de locuri, deşi primele informaţii furnizate de Poliţie şi de ISU arătau că este vorba despre un microbuz.
   
El a precizat că şoferul se afla la prima cursă joi, în momentul producerii accidentului, traseul pe care trebuia să-l parcurgă având o lungime de 12 kilometri.  "Plecase de la autobază cu jumătate de oră înaintea accidentului şi era singura cursă pe care o făcea astăzi. Până la locul accidentului a parcurs cinci-şapte kilometri", a spus Manole. Potrivit acestuia, accidentul a avut loc după ce levierul de direcţie a ieşit din locaş: "Levierul de direcţie a ieşit din nucă din cauza stării drumului cu gropi şi denivelări".
   
El a mai spus că pentru acest traseu există licenţă de transport din 2009, iar autobuzul implicat în accident avea revizia periodică făcută, aceasta fiind valabilă până în 2012.Manole a precizat că autobuzul respectiv fusese verificat cu o lună în urmă.


UPDATE 17,05:
Opt dintre victimele accidentului rutier petrecut, joi după-amiază, pe DN 73 D, în dreptul gării Ciumeşti, din judeţul Argeş, au leziuni mai grave, toracice şi craniene, dar viaţa nu le este pusă în pericol, o altă victimă fiind cu "implicare neurochirurgicală" şi o alta cu politraumatisme.
   
Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş, a declarat că la unitatea spitalicească au ajuns 32 de răniţi şi se află în procesul de triaj, transmite corespondentul MEDIAFAX.
   
"Pacienţii sunt cu fracturi costale şi contuzii toracice, cu leziuni craniene, dar nu care să le pună viaţa în pericol. În acest moment suntem la prima evaluare. Una dintre victime este cu conştienţă alterată, acest lucru înseamnând "implicare neurochirurgicală", iar altă victimă are poltraumatisme craniene, toracice şi ale membrelor", a spus Pascu.
   
Acesta a adăugat că dintre toţi răniţii aduşi la spital şase - opt victime sunt cu stare generală mai gravă, cu leziuni mai importante, şi anume policontuzii, leziuni toracice şi craniene, dar nicunul cu "risc vital".
   
"În privinţa celor două persoane rănite grav nu pot da un diagnostic final şi nu pot spune dacă sunt în afara pericolului.
  
Microbuzul, care are 37 de locuri şi în care se aflau 38 de persoane, făcea curse între Purcăreni - Miceşti şi Piteşti.



Accidentul s-a petrecut, joi după-amiază, pe DN 73 D, în zona Gării Ciumeşti, din apropiere de Mioveni, judeţul Argeş.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Sorina Slăvoiu, la locul accidentului au fost trimise, în urma unei solicitări, o autosanitară SMURD şi un echipaj pentru descarcerare, însă nu a fost necesară intervenţia celor de la descarcerare

Un număr de 12 persoane au fost rănite în accidentul de microbuz din Argeş, toate fiind preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean din Piteşri, a declarat prefectul judeţului, Ciprian Berevoianu.

El a precizat că o parte dintre răniţi au ajuns deja la Spitalul Judeţean, unde s-a cerut suplimentarea cadrelor medicale pentru a face faţă situaţiei.

Prefectul a mai spus că doi dintre răniţi sunt în stare gravă, iar la ora transmiterii acestei ştiri o parte dintre victime ajunseseră deja la spitalul din Piteşti.

Până acum informaţiile privind numărul victimelor au fost contradictorii.

×
Subiecte în articol: microbuz rasturnat elicopter SMURD
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close