Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu momentul impactului autocarului plin cu turiști greci de la Pasajul Unirii

Primele imagini cu momentul impactului autocarului plin cu turiști greci de la Pasajul Unirii

Antena 3 CNN a obținut în exclusivitate imaginile accidentului de la Pasajul Unirii, unde un autocar care transporta turiști greci a fost strivit de limitatorul de viteză.

Primele imagini cu momentul impactului autocarului plin cu turiști greci de la Pasajul Unirii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Raluca Bîrcă    |    26 Dec 2022   •   13:31

Pe imagini se poate vedea că autocarul a lovit limitatorul de viteză la ora 14:21. 

Șoferul a declarat inițial că, înainte de impact, a activat sistemul de frânare, însă autocarul nu s-a mai oprit la timp. Expertiza tehnică pe care polițiști urmează să o efectueze va demonstra dacă spusele șoferului sunt adevărate. 

”Viteza chiar nu contează în această situație, aici vorbim de oboseală la volan, care este echivalentul alcoolului sau drogurilor la volan, Asta înseamnă, de fapt, diminuarea capacității de atenție distributivă, diminuarea capacității de a avea reflexe. În cazul de față nu a fost cazul de reflexe! Practic el nu a observat, nu a știut că intră într-o zonă în care înălțimea este limitată. Și după cum știm cu toții, zona este foarte bine semnalizată. Practic, șoferul a fost absent psihic, pentru că fizic era acolo, trăgea de volanul și de comenzile mașinii, însă era foarte obosit. 

Următoarea cauză care a coroborat cu prima cauză principală, adică neatenția sau greșeala șoferului, este faptul că acel limitator de înălțime a fost proiectat greșit din punct de vedere al siguranței rutiere. Adică nici nu a fost fix, să rămână acolo și doar să se rupă instalația de climatizare a mașinii,  nici nu a cedat, să se rupă de tot, să fi fost din plastic sau să fi fost din ceva materiale mai ușoare și atunci să atenționeze cu adevărat șoferul să nu intre în pasaj, să distrugă ceva, dar să nu fie cu victime. A fost cum a fost mai rău! Adică nici nu a cedat, dar nici nu a rămas fix”, a explicat Titi Aur în exclusivitate la Antena 3 CNN.  

Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii! Un autocar plin cu turiști a fost strivit de limitatorul de înălțime

Un autocar plin cu persoane de cetățenie greacă a intrat în Pasajul Unirii, fără să respecte limita de înălțime. 

În autocar se aflau 47 de ocupanți, dintre care 4 au rămas încarcerați. În urma impactului, o persoană a murit și alte 22 au fost rănite. 

Avocatul șoferului grec care a provocat o tragedie la Pasajul Unirii rupe tăcerea. Cum s-a întâmplat, de fapt, accidentul: ”Șoferul a început să plângă!”

Avocatul Alexandru Mateescu a povestit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, ce a declarat șoferul grec în fața anchetatorilor și în ce stare se află acesta.

”El venea dinspre direcția Mărășești spre Piața Unirii, cu autocarul. Și când a ajuns în acea zonă, omul a văzut pe GPS că i se cere să aleagă dacă să treacă pe sus, sau pe jos. Și într-o fracțiune de secundă a ales să intre în tunel. Imediat a văzut însă limitatorul de înălțime care prevede o înălțime maximă de 3,5 m. 

Clientul meu a văzut acel limitator și cum a văzut a tras frâna. Are un sistem de frânare foarte rapidă, a tras frâna, cu antena de deasupra geamului din față a atins acel semn rutier și imediat acel semn, care este extrem de greu, a acroșat aparatul de aer condiționat al autocarului și a rupt în două autocarul provocând moartea acelui nefericit compatriot și cetățean aflat pentru o vizită turistică”, a povestit avocatul Alexandru Mateescu.  

×
Subiecte în articol: Accident Pasajul Unirii
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close