Antena 3 CNN Actualitate Acuzaţii de MALPRAXIS la Spitalul de Urgenţă din Bacău, unde doi tineri au murit într-o săptămână, în condiţii suspecte

Acuzaţii de MALPRAXIS la Spitalul de Urgenţă din Bacău, unde doi tineri au murit într-o săptămână, în condiţii suspecte

Acuzaţii de MALPRAXIS la Spitalul de Urgenţă din Bacău, unde doi tineri au murit într-o săptămână, în condiţii suspecte
Sursa foto: Foto: bisous.typepad.com
06 Noi 2014   •   07:40

Mai multe anchete au fost declanşate după ce doi tineri au murit în acelaşi spital, în Bacău, într-o singură săptămână. O fată de 23 de ani, care voia să fie asistentă medicală, a murit după trei operaţii, iar un adolescent de 18 ani, internat cu bronşită, a murit trei zile mai târziu.

În timp ce medicii caută tot felul de scuze, autorităţile fac cercetări ca să afle dacă aceştia se fac vinovaţi de malpraxis.

Părinţii Alinei au pus viaţa fetei lor în mâinile medicilor din Bacău, cu toată încrederea.

Tânăra a fost supusă la trei operaţii, în doar câteva zile. Apoi, medicii au decis să o deconecteze de la aparatele care-i monitorizau semnele vitale, cu toate că apăruseră complicaţii.

După intervenţiile chirurgicale, Alina a fost cusută cu tuburi de plastic. Cu toate că aceaşi metodă a dus la moartea unei alte paciente de 60 de ani, cu doar o lună în urmă.

Alina a murit la 48 de ore de la ultima operaţie. Medicii din Bacău spun că au făcut tot ce era omeneşte posibil s-o salveze. Părinţii nu le acceptă însă explicaţiile.

Medicii de la acelaşi spital din Bacău sunt acuzaţi de malpraxis şi de o altă familie, care şi-a pierdut fiul de 18 ani. Copilul lor s-a internat cu bronşită şi a murit câteva zile mai târziu.

Alina şi Vlăduţ învăţau amândoi la Colegiul Sanitar Mihai Eminescu din Bacău şi visau să fie asistenţi medicali. Poliţia, Colegiul Medicilor şi o comisie de la  Ministerul Sănătăţii au deschis anchete ca să afle dacă medicii sunt vinovaţi pentru moartea lor.

×
Subiecte în articol: malpraxis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close