Antena 3 CNN Actualitate Acuzaţii la maternitatea din Câmpulung Muscel, după ce un bebeluş a murit

Acuzaţii la maternitatea din Câmpulung Muscel, după ce un bebeluş a murit

Acuzaţii la maternitatea din Câmpulung Muscel, după ce un bebeluş a murit
Sursa foto: Foto: whatsonningbo.com
09 Iun 2011   •   20:01

La Câmpulung Muscel un nou născut a murit, iar acum ancheta se împarte între varianta rudelor şi cea a medicilor. Doctorii spun că bebeluşul a făcut stop cardiac la naştere, doar că medicul de reanimare a trebuit să vină de acasă să-l ajute. De cealaltă parte, rudele spun că bebeluşul a fost viu, iar medicii l-ar fi scăpat din braţe.

Oamenii nu ştiu ce să mai creadă. Femeia a născut miercuri nopate la Spitalul din Câmpulung Muscel. După un travaliu de patru ore, medicii au hotărât să o opereze. Femeia spune că s-a chinuit foarte mult şi crede că asta l-a afectat şi pe bebeluş.

Rudele spun că au auzit copilul plângând. Dar o jumătate de oră mai tâziu au fost anunţate că a murit.

Ultima consultaţie care i-a fost făcută gravidei a fost cu o oră înainte să fie operată. Atunci inima bebeluşului încă mai bătea, spun medicii. S-ar fi oprit exact când el a venit pe lume. A fost nevoie de resuscitare numai că medicul de specialitate face gărzi la domiciliu. A durat aproximativ 10 minute până a ajuns la spital.

"Avem doi reanimatori care fac gardă, prin rotaţie. Medicul de la reanimare a venit de acasă, a ajuns în 10 minute", spune dr. Maria Enescu, medic ginecolog la Spitalul din Câmpulung.

Medicii nu exclud nici ipoteza unei malformaţii pe care ar fi putut-o avea bebeluşul. Totul se va lămuri vineri, după autopsie.

 


×
Subiecte în articol: bebelus mort autopsie stop cardiac
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close