Antena 3 CNN Actualitate Adolescenta din Sibiu care a murit după ce a căzut de la etajul nouă intrase în jocul Balena Albastră. Procurori: Act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate

Adolescenta din Sibiu care a murit după ce a căzut de la etajul nouă intrase în jocul Balena Albastră. Procurori: Act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate

Adolescenta din Sibiu care a murit după ce a căzut de la etajul nouă intrase în jocul Balena Albastră. Procurori: Act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate
05 Apr 2017   •   15:46

Adolescenta de 15 ani care a murit, la mijlocul lunii martie, după ce a căzut de la etajul 9, din balconul unui bloc din municipiul Sibiu, unde încerca să îşi facă un selfie cu alţi şapte tineri, își descărcase jocul Balena Albastră pe telefonul mobil.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au dezvăluit, într-un comunicat, că fata descărcase, pe telefonul său mobil, ”jocul intitulat „Balena albastră" şi a început a-l juca folosind pseudonimul „vovo_666", având mai multe postări pe Facebook şi Instagram ce indică parcurgerea acestui joc, precum şi unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid”.

Prin urmare, procurorii stabilesc că decesul fetei nu a fost unul accidental, ci ”un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment”.

”Având în vedere toate aceste aspecte stabilite ulterior, s-a apreciat că există date şi indicii temeinice că decesul numitei VDŞ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc „Balena albastră", în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere”, se mai arată în comunicat. 

De asemenea, procurorii anunță că, în acest caz, s-a dispus declinarea dosarului în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov în condiţiile în care la nivelul acestei unităţi de parchet, este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de utilizatori ai jocului respectiv.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu - Biroul de Investigaţii Criminale.
 

×
Subiecte în articol: balena albastra
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close