Antena 3 CNN Actualitate Afacerea Black Cube, două contracte distincte în România. Cine erau beneficiarii reali

Afacerea Black Cube, două contracte distincte în România. Cine erau beneficiarii reali

Afacerea Black Cube, două contracte distincte în România. Cine erau beneficiarii reali
Sursa foto: Foto: blackcube.com
28 Sep 2016   •   15:19

Black Cube a încheiat două contracte distincte în Romania, unul în martie 2015 avându-l drept beneficiar pe omul de afaceri Dan Adamescu iar al doilea în februarie 2016, cu fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse apropiate dosarului.

În valoare de 600 de mii de lire, contractul cu Adamescu, care a fost condamnat ulterior la închisoare sub acuzatia că a mituit judecatori pentru a pronunta solutii favorabile firmelor sale, ar fi avut ca obiectiv determinarea DNA de a-și retrage acuzațiile în acest dosar, arată sursele citate.

Black Cube urma să deruleze o întreaga campanie în acest scop și lansarea unor mesaje, cum ar fi "DNA distruge investitorii straini", "DNA a actionat in cazul Adamescu la comanda lui Ponta" sau ca procurorii anticoruptie sunt antisemiti.

La fiecare trei luni, firma israeliana realiza un raport cu actiunile derulate. (...) Obiectivul contractului cu Black Cube n-a fost insa atins, deoarece Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe 27 mai 2016 pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare.

Potrivit DNA, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti  Sectia a VII-a Civila, pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu.

----------------------------

Pozitia familiei Adamescu este ferma si a fost facuta public si anterior: Dan Adamescu nu a semnat vreun contract cu firma Black Cube si nici nu are vreo legatura cu acuzatiile privind presupusa spionare a procurorului sef al DNA. Documentul citat de HotNews poarta titlul de proiect si pare a fi o oferta de servicii.

“Nu a fost si nu este nevoie de angajarea unei firme de investigatie precum Black Cube pentru a relata motivarea politica, incalcarile drepturile omului si flagranta netemeinicie a urmaririi penale si a condamnarii lui Dan Adamescu, care continua in acest moment cu procesul meu de extradare. Dan Adamescu a fost declarat vinovat din prima zi de proces si arestat cu motivul ca este un om de afaceri influent. I s-a refuzat pe urma eliberarea pe motiv ca refuza sa-si admita vinovatia. Dovezile procurorilor constau in marturia unui singur martor care a organizat devalizarea firmei insolvente. Cerem statului roman oprirea imediata a tuturor actelor impotriva familiei Adamescu si firmelor din grupul The Nova Group (TNG). Amintim ca TNG a dat in judecata statul roman la Curtea Internationala de Arbitraj de la Washington pentru falimentul fortat al companiei Astra Asigurari regizat de KPMG la comanda ASF sub conducerea domnilor Dan Radu Rusanu si Misu Negritoiu.” declara Alexander Adamescu.

 

×
Subiecte în articol: Black Cube dan adamescu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close