Antena 3 CNN Actualitate Al 12-lea caz de gripă porcină, identificat în România. Pacientul s-a întors din Canada

Al 12-lea caz de gripă porcină, identificat în România. Pacientul s-a întors din Canada

Al 12-lea caz de gripă porcină, identificat în România. Pacientul s-a întors din Canada
Sursa foto: gripa ah1n1
12 Iun 2009   •   15:43

Un nou caz de gripă AH1N1 a fost depistat în Bucureşti. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, care s-a întors din Canada pe data de 10 iunie. El este internat la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş şi se află sub supravegherea medicilor.


Alte patru persoane, cu care bărbatul a intrat în contact, au fost izolate la domiciliu.


Ministerul Sănătăţii a realizat un plan naţional de măsuri care trebuie luate în caz de pandemie. Ion Bazac a anunţat că vor fi distribuite măşti pentru poliţiştii de frontieră şi personalul medical care vin în contact cu persoane din Statele Unite, Canada şi Mexic, ţări afectate mai grav de virusul AH1N1.

Planul naţional mai prevede asigurarea fondurilor necesare pentru producţia vaccinului gripal cu tulpina pandemică. Totodată, trebuie achiziţionate echipamente necesare secţiilor de terapie intensivă dar şi a ambulanţelor pentru transportul special al pacienţilor.


Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ridicat nivelul de alertă la 6 în cazul epidemiei de gripă porcină, ceea ce semnifică existenţa unei pandemii. Un ultim bilanţ al OMS arată că aproape 30.000 de persoane au fost contaminate cu virusul AH1N1, în 74 de ţări.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: virusul AH1N1
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close