Antena 3 CNN Actualitate Alpinistă căzută de la 250 de metri în Bucegi, salvată cu un elicopter. Avertismentul transmis de Salvamont Prahova

Alpinistă căzută de la 250 de metri în Bucegi, salvată cu un elicopter. Avertismentul transmis de Salvamont Prahova

O alpinistă de 41 de ani care a căzut, astăzi, aproximativ 250 m pe Valea Albă din Abruptul Prahovean al Bucegilor a fost recuperată cu ajutorul unui elicopter, femeia suferind multiple traumatisme.

Alpinistă căzută de la 250 de metri în Bucegi, salvată cu un elicopter. Avertismentul transmis de Salvamont Prahova
Sursa foto: Facebook/ Salvamont Prahova
de Mia Lungu    |    12 Feb 2022   •   19:14

Conform informațiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, accidentul s-a produs la o altitudine de 2075 m, iar o acţiune terestră ar fi durat prea mult şi ar fi pus în pericol viaţa persoanei accidentate.

În aceste condiţii, salvatorii au solicitat sprijinul unui elicopter care a venit de la Târgu Mureş.

"Încă o intervenţie reuşită de Salvamont în colaborare cu IGAv-SMURD. (...) La faţa locului au fost troliaţi un salvator montan şi medicul SMURD, care au pregătit accidentata pentru transport. La final a fost recuperat şi însoţitorul accidentatei, cel care a anunţat incidentul prin 112", precizează sursa citată.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti şi pe alpinişti să nu plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeţii montane, punctând faptul că viaţa alpinistei a fost practic salvată datorită faptului că ea era însoţită.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close