Antena 3 CNN Actualitate Amendă-record pentru un joc la păcănele. Câți bani a trebuit să plătească o sală de jocuri pentru că funcționa în toiul nopții

Amendă-record pentru un joc la păcănele. Câți bani a trebuit să plătească o sală de jocuri pentru că funcționa în toiul nopții

Amendă-record pentru încălcarea regulilor valabile în pandemie. O sală de jocuri din Târgu Bujor, judeţul Galaţi, a fost sancţionată cu nu mai puţin de 40 de mii de lei pentru că a refuzat să-şi închidă porţile la ora 23:00.

Amendă-record pentru un joc la păcănele. Câți bani a trebuit să plătească o sală de jocuri pentru că funcționa în toiul nopții
Sursa foto: pixabay.com
de Mirabela Vasile    |    07 Aug 2020   •   19:15

Iniţial, unitatea a fost amendată cu 10 mii de lei. Amenda a crescut însă de patru ori după ce jandarmii au trecut de încă două ori în aceeaşi noapte pe lângă local, iar păcănelele încă funcţionau.

Un operator economic din localitatea Târgu Bujor care deține o sală de jocuri de noroc a fost sancționat de către jandarmi cu amenzi a căror valoare totală se ridică la suma de 40.000 lei.

Cum au descoperit jandarmii neregula

”În noaptea de 6 spre 7 august, pe timpul desfășurării misiunilor de ordine publică și de verificare a respectării măsurilor de distanțare socială și a prevederilor legii privind prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, jandarmii aflați în patrulare pe raza orașului Târgu Bujor au identificat o sală de jocuri de noroc care funcționa după ora 23:00.

Chiar dacă avea cunoștință despre prevederile legale, administratorul societăți a refuzat să închidă unitatea comercială atunci când i-a fost recomandat acest lucru de către jandarmi, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei. În urma verificărilor repetate efectuate în aceeași noapte de către oamenii legii s-a constatat că punctul de lucru a funcționat pe toată durata nopții, de fiecare dată administratorul refuzând să închidă sala de jocuri, atunci când jandarmii i-au pus în atenție acest lucru.

Pentru nerespectarea legii, jandarmii au aplicat patru sancțiuni contravenționale a căror valoare totală se ridică la suma de 40.000 lei.

Reamintim că Hotărârea nr.80 din 29.07.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, emisă în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează la articolul 3: "se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23:00-06:00."

×
Subiecte în articol: amenda pacanele
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close