Antena 3 CNN Actualitate Amenzi de peste 57.000 lei, aplicate instituţiilor care nu au îndepărtat zăpada din faţa sediilor

Amenzi de peste 57.000 lei, aplicate instituţiilor care nu au îndepărtat zăpada din faţa sediilor

Amenzi de peste 57.000 lei, aplicate instituţiilor care nu au îndepărtat zăpada din faţa sediilor
22 Ian 2010   •   09:35

Primăria Capitalei continuă seria sancţiunilor. De data aceasta au fost vizate instituţiile care nu şi-au curăţat zăpada din faţa sediilor. Sorin Oprescu a cerut operatorilor responsabili cu deszăpezirea să împrăştie în continuare material antiderapant pentru combaterea poleiului. Primarul general a convocat următoarea şedinţă a comandamentului de iarnă pentru vineri seara, la ora 19:00.

Primăria Generală a aplicat amenzi în valoare de peste 57.000 de lei persoanelor juridice care nu au îndepărtat zăpada din faţa sediilor. De asemenea, 42 de şcoli şi 14 spitale au fost amendate, iar 70 de asociaţii de locatari au primit avertismente.

"Acestea sunt rezultatele faptului că unii dintre agenţii economici continuă , cu lipsă de civism, să nu dea zăpada din faţa casei", susţine primarul Capitalei.

Sorin Oprescu le-a solicitat inspectorilor de la Direcţia de Control să amendeze firmele şi asociaţiile de locatari care au primit deja avertismente, dar nu au îndepărtat totuşi zăpada.

"Nu putem să trăim liniştiţi unii cu alţii, în condiţiile în care unii muncesc de dau în brânci, şi alţii să mă invite probabil să le dau şi zăpada de pe maşini. Şi vor apărea patru mii de plângeri, pentru că le-am zgâriat maşina, că peria era cu dinţii tari", mai spune Oprescu.

Primarul general le-a cerut inspectorilor de la direcţia de control să verifice modul în care vor fi îndepărtaţi ţurţurii de gheaţă de la nivelul acoperişurilor, balcoanelor, imobilelor, precum şi ai celor din interiorul pasajelor rutiere.

Acţiunile de strângere a mormanelor de zăpadă vor continua şi în nopţile următoare.



Antena 3

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close