Antena 3 CNN Actualitate Anca Dragu, președintele Senatului, ultimele informații despre moțiunea de cenzură: ”Mă aștept ca parlamentarii să nu mai recurgă la tertipuri”

Anca Dragu, președintele Senatului, ultimele informații despre moțiunea de cenzură: ”Mă aștept ca parlamentarii să nu mai recurgă la tertipuri”

Președintele Senatului, Anca Dragu, susține că mâine va avea loc o ședință de Birouri Permanent în care se va citi textul moțiunii de cenzură, în contextul în care premierul Cîțu a contestat la Curtea Constituțională procedura prin care a fost făcută moțiunea de cenzură.

Anca Dragu, președintele Senatului, ultimele informații despre moțiunea de cenzură: ”Mă aștept ca parlamentarii să nu mai recurgă la tertipuri”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2021   •   16:33

Întrebată dacă în contextul sesizării depuse la CCR se va mai putea organiza ședința, Anca Dragu a susținut că nu a văzut documentul respectiv și că moțiunea va fi oricum citită.

„Nu am văzut documentul trimis de Guvern. Această sesizare nu poate opri procedura de citire a moțiunii de cenzură în plen mâine.

Vom avea o ședință de Birouri Permanent mâine la ora 10 în care vom încerca să aplicăm regulamentul. Dacă nu, atunci vom continua cu plenul deja convocat pentru ora 16, în care se va citi moțiunea de cenzură. Mâine în plen se votează ordinea de zi. Avem un singur punct pe ordinea de zi, citirea moțiunii de cenzură.”

Întrebată ce se va întâmpla dacă parlamentarii PSD vor părăsi ședința de plen de mâine, Anca Dragu a răspuns:

„Mă aștept ca parlamentarii să respecte Constituția și să nu mai recurgem la tertipuri, cum văd că se întâmplă de câteva zile încoace. Se poate ține ședința și fără PSD.”

Florin Cîțu încearcă să blocheze moțiunea de cenzură. Va sesiza Curtea Constituțională

Echipa lui Florin Cîțu încearcă cu toate forțele să blocheze moțiunea de cenzură depusă de USR - AUR. Premierul i-a anunțat pe colegii săi din PNL că va sesiza Curtea Constituțională privind un posibil conflict de natură Constituțională între Parlament și Guvern, în ceea ce privește nerespectarea pașilor constituționali în cazul inițierii și a demersul acestei moțiuni de cenzură. 

"Vreau să vedem dacă a încălcat statutul prin această convocare și după aceea vor fi sancțiuni. Nu am discutat nici înainte nici după, Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic între Guvern și Parlamentul României.

Există dubii și în modul în care au fost depuse  A doua oară au revenit cu semnăturile, deci asta înseamnă acceptarea tacită că prima dată au fost semnături nelegale.  Vom sesiza CCR care trebuie să se pronunțe asupra respectării Constituției", a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței PNL. 

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura anca dragu Senat
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close