Antena 3 CNN Actualitate Ancheta la Giuleşti: În urma unui scurt-circuit, uşile secţiei de reanimare s-au blocat

Ancheta la Giuleşti: În urma unui scurt-circuit, uşile secţiei de reanimare s-au blocat

Ancheta la Giuleşti: În urma unui scurt-circuit, uşile secţiei de reanimare s-au blocat
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Aug 2010   •   22:55

Secţia de reanimare de la Maternitatea Giuleşti, proaspăt modernizată, era motiv de mândrie pentru managementul unităţii. Însă, potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, tocmai uşile cu acces electronic au înlesnit producerea tragediei.

În momentul izbucnirii incendiului, pe secţia de neonatologie a maternităţii Giuleşti erau de gardă 2 medici şi 4 asistente, câte una pentru fiecare salon. Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, imediat cum a început incendiul, asistenta de la Reanimare a ieşit pe hol să dea alarma. Nu s-a gândit nicio clipă că scurtcircuitul de la instalaţia electrică va bloca, în spatele ei, uşile prevăzute cu acces electronic. Femeia a realizat că nu mai are nicio şansă să intre în secţie şi să-i salveze pe nou-născuţi. Ţipetele ei de groază au alertat pe toată lumea: personal medical şi părinţi.

Lângă uşile blocate s-a creat un haos de nedescris. Oamenii aproape se călcau în picioare în încercarea de a deschide uşile. Totul, în urletele de disperare ale mamelor care ştiau că au copiii închişi acolo.

În cele din urmă, au reuşit să treacă de uşi, dar incendiul, care s-a răspândit uluitor de repede, deja făcea ravagii în salon. Nimeni nu mai putea intra acolo fără echipament special.

Observator

 

×
Subiecte în articol: maternitatea giulesti ancheta
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close