Antena 3 CNN Actualitate Antonie Solomon, adus la Tribunalul Argeş: Primarul Craiovei află dacă va fi judecat în arest

Antonie Solomon, adus la Tribunalul Argeş: Primarul Craiovei află dacă va fi judecat în arest

Antonie Solomon, adus la Tribunalul Argeş: Primarul Craiovei află dacă va fi judecat în arest
03 Mar 2010   •   10:02

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, află miercuri dacă va fi judecat în arest. El a fost dus la Tribunalul Arges, după o noapte petrecută în arest. Edilul democrat-liberal a fost reţinut marţi seară de procurorii DNA, pentru 24 de ore. Solomon a fost audiat mai multe ore la Piteşti, iar locuinţele sale şi biroul din primărie au fost percheziţionate. Surse din rândul anchetei spun că în locuinţa primarului au fost găsiţi aproximativ 200.000 de euro.

După mai bine de 4 ore de audieri, primarul municipiului Craiova a ieşit din sediul DNA cu cătuşe la mâini. Antonie Solomon este cercetat pentru luare de mită în cazul unor transferuri de la FC Argeş la Universitatea Craiova, dosar în care este anchetat şi Cornel Penescu, finanţatorul clubului argeşean.

Înainte de audieri, Solomon a recunoscut că are emoţii.

Cu anchetatorii a stat de vorbă şi omul de afaceri Cornel Penescu, proprietar al lanţului de hypermarkeruri PIC. Există suspiciuni că primarul Solomon ar fi primit mită pentru acordarea autorizaţiei de contrucţie a magazinului din Craiova. Penescu a negat însă că ar avea vreo legătură cu edilul democrat-liberal.

În cursul zilei de marţi, anchetatorii au ridicat nu mai puţin de 7 cutii cu documente şi o unitate centrală.

Cornel Penescu este acuzat că i-ar fi dat mită 50.000 euro lui Antonie Solomon pentru ca acesta să semneze avizele de construcţie a hypermarketului PIC.

Solomon, un "traseist politic" implicat în mai multe scandaluri


Edilul Craiovei şi-a început cariera politică în urmă cu 10 ani. A fost mai întâi membru în PDSR, pe listele căruia a devenit consilier local în 2000. Un an mai târziu a trecut la independenţi, însă nu a stat foarte mult şi s-a mutat în tabăra social-democraţilor. De acolo a plecat, în 2004, direct spre partidul prezidenţial al lui Traian Băsescu. Trădaţi politic de Solomon, liderii PSD Dolj l-au catalogat pe primarul Craiovei ca fiind "traseist politic". Nici unii membri PD-L nu s-au abţinut. Deputatulul PD-L de Dolj Marian Jean Marinescu a numit primirea lui Solomon drept "o eroare politică."

Primarul Craiovei a candidat din partea PD-L la alegerile locale şi 2008 şi a obţinut al doilea mandat consecutiv la primăria municipiului Craiova.

Pe timpul mandatului său a fost împlicat în mai multe scandaluri. Astfel, primarul Craiovei a fost acuzat de preşedintele PNL Dolj, Ionel Groza, că s-ar afla în spatele unei afaceri imobiliare ilegale de peste 10 milioane de euro, bani care au ajuns în buzunarul edilului prin intermediul unor interpuşi. A intrat şi în vizorul procurorilor DIICOT şi DNA Craiova prin două dosare privind afaceri cu terenuri şi achiziţii de materiale pentru modernizarea centrului oraşului.

Un alt scandal a izbucnit în urmă cu un an de zile. Atunci, Antonie Solomon a cheluit nu mai puţin de patru miliarde de lei din banii publici pentru mâncare şi băutură, la acţiunea "Sărbători itinerante... la Cetate". Evenimentul a fost ţinut la conacul poetului Mircea Dinescu, iar printre invitaţii speciali s-au numărat ministrul Turismului, Elena Udrea, Varujan Vosganian, Adrian Păunescu şi Mircea Chelaru.

În ceea ce priveşte declaraţia de avere, liderul PD-L Craiova, nu lasă să se întrevadă că ar fi un om foarte bogat. Conform declaraţiei de avere, el arată că deţine două apartamente şi o casă de vacanţă. Cele cinci spaţii comerciale, pe care le deţine sunt evaluate de primar la 2,9 milioane de lei. Solomon conduce un autoturism Wolkswagen Tuareg şi are depozite bancare de 110.500 lei.

Antonie Solomon este al doilea primar PD-L, după Mircea Gutău de la Râmnicu-Vâlcea, reţinut în cătuşe de către autorităţi, pentru acuzaţii de corupţie.

Antena 3



×
Subiecte în articol: antonie solomon arest Cornel Penescu
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close