Antena 3 CNN Actualitate Antonie Solomon şi Cornel Penescu, trimişi în judecată. Edilul suspendat al Craiovei rămâne în arest

Antonie Solomon şi Cornel Penescu, trimişi în judecată. Edilul suspendat al Craiovei rămâne în arest

Antonie Solomon şi Cornel Penescu, trimişi în judecată. Edilul suspendat al Craiovei rămâne în arest
19 Mar 2010   •   12:32

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a fost trimis în judecată, vineri, în stare de arest preventiv. Solomon este acuzat de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie. Tot vineri, Curtea de Apel Piteşti a judecat recursul formulat de Antonie Solomon cu privire la cererea de eliberare provizorie sub control judiciar. Magistraţii au respins recursul, astfel că edilul suspendat rămâne în continuare în stare de arest.

Potrivit unui comunicat DNA, în aceeaşi cauză au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC S.A. Piteşti, George Dragoş Stancu şi Gheorghiţă Pieca, fost administrator al PIC.

Cornel Penescu şi George Stancu sunt acuzaţi de dare de mită în formă continuată, în timp ce Gheorghiţă Pieca este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în legătură cu o infracţiune de corupţie. Procurorii au dispus luarea măsurii preventive privind obligarea de a nu părăsi ţara faţă de Cornel Penescu, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la 15 martie 2010.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pe 3 martie, fiind acuzat de luare de mită, fals şi uz de fals. Primarul a încercat să obţină anularea mandatului de arestare, însă Curtea de Apel Piteşti nu i-a dat câştig de cauză.

Potrivit rechizitoriului, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2006, Antonie Solomon a primit, cu titlu de mită, suma totală de 50.000 euro, în mai multe tranşe, de la Cornel Penescu, pentru a facilita, cu încălcarea normelor legale, emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarketul PIC Craiova.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului penal asupra sumei de 50.000 euro (reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie), din totalul de 200.000 euro, sumă identificată şi ridicată cu prilejul efectuării percheziţiei la domiciliul lui Solomon.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: antonie solomon judecata DNA
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close