Antena 3 CNN Actualitate Antreprenorii, soluţii pentru dezvoltarea digitalizării în instituţii

Antreprenorii, soluţii pentru dezvoltarea digitalizării în instituţii

Ţara noastră este pe ultimul loc în topul european în ceea ce priveşte progresul digital. În timp ce în zona mediului de afaceri ritmul este unul mai alert, în zona administraţiilor locale, lucrurile se mişcă din ce în ce mai greu. La Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment, au fost puşi faţă în faţă antreprenorii din administraţia locală şi reprezentanţi ai companiilor private pentru a găsi soluţii.

Antreprenorii, soluţii pentru dezvoltarea digitalizării în instituţii
Sursa foto: Profimedia Images
31 Mar 2023   •   09:14

Cel mai amplu proiect naţional dedicat digitalizarii a ajuns la Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului s-au căutat soluții pentru accelerarea gradului de competitivitate a IMM-urilor. Practic antreprenorii au stat faţă în faţă cu autorități, foruri decizionale şi companii.

"Există o nevoie majoră pe care am simţit-o în România: zona de networking. Să pui laolaltă companii mici, companii din zona middle sau mare, autorităţi. Informaţiile din zona aceasta de digitalizare şi nu doar de digitalizare, ci şi de inteligenţă artificială, vin ca un tăvălug peste noi, ca un bulgăre de zăpadă care se rostogoleşte şi dacă informaţiile nu sunt filtrate şi nu le luăm pe cele care într-adevăr ne ajută pe noi în activitatea economică, chiar dacă intenţia este bună, riscăm să ajungem într-un loc total nepotrivit", a declarat Cristina Chiriac, preşedinte fondator CONAF (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin).

Cu toate că mediul de afaceri stă mai bine la capitolul digitalizare, nu același lucru se poate spune despre administrația publica Centrala și Locala. Specialistii spun ca e nevoie de un parteneriat public-privat. Spre exemplu, în ţara noastră, doar 7 judeţe contribuie la PIB-ul României.

Proiectul "Digital UP Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri" conecteaza antreprenorii și liderii industriei digitale din România și ofera o platformă pentru analiza scenariilor de adaptare a afacerilor astfel încât acestea să profite de beneficiile inovației digitale.

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca digitalizare
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close