Antena 3 CNN Actualitate Anunț important pentru toți șoferii din România. Documentul pe care trebuie să îl ai mereu la tine, în original

Anunț important pentru toți șoferii din România. Documentul pe care trebuie să îl ai mereu la tine, în original

Cei care au polițele RCA în format electronic riscă acum amenzi usturătoare. Asiguratorii vor trebui să dea șoferilor polițele cu semnătură și ștampilă în original. În caz de accidente sau de simple controale în trafic, șoferii nu vor mai putea prezenta actele doar pe telefon sau imprimate.

Anunț important pentru toți șoferii din România. Documentul pe care trebuie să îl ai mereu la tine, în original
Sursa foto: Hepta
06 Iul 2020   •   11:50

Sancțiunile pot ajunge și la 2.000 de lei. Practic, din momentul în care este emisă polița RCA agenții de asigurare au la dispoziție cinci zile pentru a comunica datele în așa fel încât acestea să fie incluse într-o bază electronică ce aparține Biroului Asiguratorilor auto. 

Asta înseamnă că polițiștii au acces la această bază de date în momentul în care șoferul prezintă un contract de RCA electronic, însă un deputat PNL a solicitat Poliției Române și ASF să comunice cu exactitate ce se întâmplă dacă șoferii vor prezenta un contract de RCA online și asta fiindcă acesta nu conține ștampilă și semnătură în original.

Șoferii, obligați să aibă poliția RCA în original

Potrivit Poliției Române, șoferii trebuie să prezinte documentul fizic. Doar așa poate dovedi că a încheiat o poliță de asigurare RCA. În caz contrar, șoferul ar putea fi sancționat cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei.

Șoferii, obligați să aibă poliția RCA în original

×
Subiecte în articol: poliță asigurare original
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close