Antena 3 CNN Actualitate Aproape 3.200 de români, bolnavi de gripa porcină. Livrarea vaccinului în ţară se apropie de final

Aproape 3.200 de români, bolnavi de gripa porcină. Livrarea vaccinului în ţară se apropie de final

Aproape 3.200 de români, bolnavi de gripa porcină. Livrarea vaccinului în ţară se apropie de final
30 Noi 2009   •   14:19

Virusul gripal AH1N1 afectează tot mai mulţi români. Numărul cazurilor confirmate de gripă nouă din ţara noastră a ajuns la aproape 3.200. Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate 82 de cazuri noi. Între timp, livrarea vaccinului către zonele de focar din ţară se apropie de final. Din cele peste un milion de doze de vaccin, produse la Institutul Cantacuzino, vor fi imunizaţi elevii, studenţii, dar şi poliţiştii, grănicerii şi cadrele medicale. În Capitală, primii care vor fi vaccinaţi sunt medicii de la Spitalul Floreasca.

La Spitalul Floreasca din Capitală jumătate din cei 1.500 de medici şi asistente au acceptat imunizarea împotriva virusului gripei noi. Şi la Oradea a început imunizarea. Primii care s-au vaccinat au fost angajaţii direcţiei de Sănătate publică.

Vaccinarea împotriva gripei noi urmează să înceapă şi la Constanţa. Cele 53.000 de doze de vaccin care au ajuns la Direcţia de Sănătate publică au început să fie distribuite.

Primii care vor fi vaccinaţi sunt elevii care au peste 16 ani, angajaţii din ministerul Administratiei şi Internelor dar şi cadrele medicale. Vaccinarea se va face în cabinete medicale speciale.

La Iaşi multe perosane refuză vaccinarea împotriva gripei noi. Directorii de spitale şi de unităţi de învăţământ vor fi instruişi şi chiar au venit să ridice cutiile cu vaccinul anti A H1N1.

Antena 3

×
Subiecte în articol: virusul AH1N1
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close