Antena 3 CNN Actualitate Arafat anunţă că România a trimis în Macedonia un avion Spartan, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure

Arafat anunţă că România a trimis în Macedonia un avion Spartan, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, sâmbătă seara, că România a trimis în Macedonia de Nord un avion Spartan, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure.

Arafat anunţă că România a trimis în Macedonia un avion Spartan, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2021   •   21:51

 Macedonia de Nord este puternic afectată în ultimele zile de incendii de pădure extinse.

"Astazi, la solicitarea autoritatilor din Macedonia de Nord prin Mecanismul de Protectie Civila Europeana, Romania, prin Ministerul Apararii Nationale, a trimis un avion Spartan cu capabilitati de stingere a incendiilor de padure. 

Acceptul ofertei Romaniei a fost confirmat oficial astazi dimineata in jurul orei 09:00, iar azi dupa amiaza avionul Fortelor Aeriene Romane executa deja prima sa misiune de stingere.

Astfel, Romania, prin fortele trimise ieri in Grecia si avionul trimis astazi in Macedonia de Nord, dovedeste din nou ca este pregatita sa se implice si sa fie solidara, cu vecinii, prietenii si partenerii ei. 

In situatiile de urgenta, si in raspunsul la dezastre, implicarea si solidaritatea sunt principiile de baza promovate de sistemul national de protectie civila si de Mecanismul de Protectie Civila European. 

Implicarea mai multor tari la nivel European in sprijinirea prietenilor care se confeunta cu incendiile de padure arata ca sistemul european de protectie civila si mecanismul de cooperare in cadrul acestui sistem sunt de o valoare maxima pentru noi toti si necesita un sprijin si dezvoltare continua! 

Succes tuturor celor care participa la operatiunile de stingere a incendiilor de padure, indiferent de unde sunt si unde actioneaza! 

Succes pompierilor si aviatorilor romani implicati in aceste operatiuni dificile si riscante! 

Sa va intoarceti cu bine acasa!", este mesajul transmis sâmbătă de şeful DSU, Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat avion macedonia incendii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close