Antena 3 CNN Actualitate 100 de trupe şi cântăreţi cer sprijinul guvernului pentru a supravieţui crizei generate de pandemie

100 de trupe şi cântăreţi cer sprijinul guvernului pentru a supravieţui crizei generate de pandemie

Aproximativ o sută de trupe și cântăreți i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care cer ca artiștii să fie incluşi în schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural puternic afectat de pandemie.

100 de trupe şi cântăreţi cer sprijinul guvernului pentru a supravieţui crizei generate de pandemie
de Dana Musceleanu    |    23 Noi 2020   •   16:00

Iniţiativa artiştilor vine după ce executivul a anunţat măsuri de sprijin a operatorilor culturali, fără a include şi artiştii în schema de ajutor.

„Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri și evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale și stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor și editorilor, artiștii nefiind incluși în niciuna dintre aceste măsuri.

Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artiști. Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, se arată în scrisoarea artiştilor.

Printre semnatarii scrisorii emise luni se numără artişti precum Antonia, Carla’s Dreams, Cargo, Delia, Holograf, Horia Brenciu, Cristi Minculescu, Loredana, Ştefan Bănică. 

 

SCRISOARE DESCHISĂ București, 23 noiembrie 2020 Domnului Prim-Ministru Ludovic Orban Domnului Ministru al Culturii...

Publicată de Cristi Minculescu pe Luni, 23 noiembrie 2020

Nici operatorii culturali sunt nemulţumiţi

În urmă cu câteva zile peste 70 de nume din sectorul cultural au trimis o serie de propuneri guvernanţilor pentru îmbunătăţirea schemei de ajutor de stat. Iniţiativa a venit după ce s-a constatat că propunerea prezentată de Guvern ignoră anumite segmente din sectorul cultural care au fost printre cele mai afectate de criza generată de pandemie.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat săptămâna trecută că operatorii culturali care nu au venituri din vânzare de bilete vor fi beneficiari de microgranturi, valoarea maximă a ajutorului de stat fiind echivalentul a sumei de 4.000 de euro pe beneficiar de ajutor de stat. El a anunţat totodată că acordarea ajutorului este obligatoriu legată de înscrierea până la data de 25 noiembrie în Registrul sectorului cultural.   

×
Subiecte în articol: artisti pandemie
Parteneri
Misterul pozei trecute prin Photoshop de la capturarea lui Cherecheș
x close