Antena 3 CNN Actualitate Asistenta Florentina Cîrstea rămâne în arest

Asistenta Florentina Cîrstea rămâne în arest

Asistenta Florentina Cîrstea rămâne în arest
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Sep 2010   •   14:38

Asistenta Florentina Cîrstea, de la maternitatea Giuleşti, va rămâne în arest, a decis Tribunalul Bucureşti care a admis contestaţia procurorilor faţă de decizia de eliberare a acuzatei. Procurorul de la Parchetul instanţei supreme a susţinut în faţa instanţei care a judecat contestaţia acuzării că, prin faptul că a părăsit salonul timp de 12 minute, asistenta a provocat moartea a şase bebeluşi.

În plus, procurorul de şedinţă a susţinut că asistenta a avut o atitudine oscilantă pe parcursul anchetei şi că aceasta prezintă în continuare un pericol pentru ordinea publică.

În replică, avocatul asistentei a subliniat faptul că plecarea timp de 12 minute din salonul micuţilor nu constituie cauza directă a morţii celor şase bebeluşi. Acesta a mai spus că asistenta "se chinuie din punct de vedere moral", având mustrări de conştiinţă, informează Mediafax.

Femeia este acuzată de ucidere din culpă şi de vătămare corporală. Asistenta Florentina Cîrstea, responsabilă cu salonul în care a avut loc tragedia, a fost găsită singura vinovată în acest caz.

Şase bebeluşi au murit şi cinci au fost grav răniţi în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri de la Maternitatea Giuleşti.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: asistenta maternitatea giulesti
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close