Antena 3 CNN Actualitate Atacurile cibernetice şi eventualele atacuri teroriste plănuite pe teritoriul României pot fi prevenite? Vezi ce spune purtătorul de cuvânt al SRI

Atacurile cibernetice şi eventualele atacuri teroriste plănuite pe teritoriul României pot fi prevenite? Vezi ce spune purtătorul de cuvânt al SRI

Atacurile cibernetice şi eventualele atacuri teroriste plănuite pe teritoriul României pot fi prevenite? Vezi ce spune purtătorul de cuvânt al SRI
de S.T.    |    18 Ian 2015   •   21:22

Serviciul Român de Informaţii se plânge că nu are cum să prevină atacurile cibernetice şi eventuale atacuri teroriste plănuite pe teritoriul României. Asta pentru că o decizie a Curţii Constituţionale a oprit adoptarea unei legi de tip Big Brother, care permitea monitorizarea comunicaţiilor fără mandat din partea unui judecător.

"România, în momentul de faţă, se află într-un vid legislativ fără precedent", a spus purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, într-o intervenţie telefonică la "Secvenţial cu Adrian Ursu".

"În contextul actual al creşterii fără precedent al acestor riscuri şi ameninţări cibernetice, considerăm legea securităţii cibernetice este indispensabilă obiectivului de a operaţionaliza acest sistem naţional de securitate cibernetică al României", a subliniat Sorin Sava.

SRI a avertizat recent că numărul atacurilor cibernetice asupra României a crescut semnificativ în ultima lună. Ar fi fost atacate site-urile unor instituţii de stat administrative, ale unor unităţi de învăţământ superior, dar şi cele ale unor companii private. Toate ar avea legătură cu intensificarea fenomenului terorist în Europa la început de an şi creşterea numărului de agresiuni cibernetice la nivel mondial.

În plus, la scurt timp după atacurile din Franţa, directorul SRI, George Maior, anunţa că instituţia pe care o conduce a oprit mai multe atacuri teroriste, dar a refuzat să dea orice fel de detalii despre aceste acţiuni.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Secvenţial".

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close