Antena 3 Actualitate Atenţionare Cod galben de vijelii, pentru 21 de judeţe şi Bucureşti

Atenţionare Cod galben de vijelii, pentru 21 de judeţe şi Bucureşti

21 Iun 2009   •   15:34
Atenţionare Cod galben de vijelii, pentru 21 de judeţe şi Bucureşti
Sursa foto: Cod Galben

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben de vijelii pentru intervalul 22 iunie, ora 03.00 ? 23 iunie, ora 21.00. În această perioadă gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând cu zona vestică şi sud-vestică a ţării. Sunt aşteptate averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, dar şi căderi de grindină.

În Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi zona de munte ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 ? 25 l/mp şi, izolat, 50 l/mp, în 24 de ore.

Atenţionarea este valabilă pentru judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, municipiul Bucureşti, dar şi pentru anumite regiuni din Bihor, Cluj, Alba, Sibiu, Buzău şi Vrancea.

Şi hidrologii au emis o avertizare de inundaţii pentru cele 21 de judeţe. Atenţionarea intră în vigoare mâine dimineaţă la ora cinci şi expiră miercuri la ora 07.00. Problemele sunt preconizate să apară pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Argeş, Someş, Criş, Ialomiţa, Buzău, Putna, Mureş şi Olt.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close