Audierea elevilor de la Liceul Bolintineanu a fost amânată pentru luni

de G.S.    |    06 Iul 2013   •   12:02
Audierea elevilor de la Liceul Bolintineanu a fost amânată pentru luni Foto: Agerpres
Audierea elevilor de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" va fi reluată luni, de la ora 10.00, la Poliţia Capitalei, nefiind planificate pentru weekend audieri în acest caz, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Corina Paraschivescu, pentru Mediafax.
 
Paraschivescu a spus că nu au fost planificate pentru sâmbătă audieri ale elevilor de la Bolintineanu, deşi procurorul şef al Parchetului Capitalei Bogdan Staicu anunţa vineri că audierile începute în aceeaşi zi vor continua sâmbătă, cu o pauză duminică, şi se vor relua luni. 
Audierile începute vineri se vor relua luni, de la ora 10.00, la Poliţia Capitalei, a spus purtătorul de cuvânt. 
Acesta declara, vineri seară, că 17 dintre cei 20 de elevi care îşi luaseră angajamentul că vor veni în cursul zilei la audieri s-au şi prezentat, singuri, la Poliţia Capitalei.
Poliţiştii au mers, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi să fie duşi la audieri, după susţinerea ultimei probe a bacalaureatului. În faţa intrării în curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii. Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi altercaţii între părinţi şi poliţişti.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, declara că poliţiştii au mers la liceu pentru a pune în executare peste o sută de mandate de aducere emise pe numele unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la această şcoală. Acesta a spus că poliţiştii vor pune în executare aproximativ o sută de mandate de aducere emise de instanţă, precizând că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi, iar părinţii îşi pot însoţii copiii.
Bogdan Staicu a declarat, ulterior, că, procurorii şi poliţiştii au mers la liceu pentru a stabili modalitatea în care vor fi audiaţi cei 250 de elevi.
 

x close