Antena 3 CNN Actualitate Augustin Lazăr, prima reacție în scandalul înregistrărilor DNA

Augustin Lazăr, prima reacție în scandalul înregistrărilor DNA

Augustin Lazăr, prima reacție în scandalul înregistrărilor DNA
14 Feb 2018   •   14:45

Procurorul general Augustin Lazăr solicită conducerii Consiliului Superior al Magistraturii să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar în faţa campaniei duse de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv, împotriva instituţiilor justiţiei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) transmis, miercuri, Augustin Lazăr "respinge ferm" generalizarea incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de magistraţi cercetaţi disciplinar la nivelul întregii activităţi a procurorilor.

"Sistemul judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate în media", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, procurorul general dezavuează ceea ce numeşte "acţiunile de instigare publică la intervenţia politicienilor în activitatea judiciară pentru demiterea unor procurori cu funcţii de conducere", prin ignorarea procedurilor judiciare prevăzute de lege şi prin înfrângerea principiului constituţional al separaţiei puterilor în stat.

"Procurorul general îşi manifestă încrederea în capacitatea sistemului judiciar din România de a-şi îndeplini misiunea de înfăptuire a justiţiei la nivelul standardelor europene. De asemenea, îşi manifestă încrederea în capacitatea de autoreglare a sistemului judiciar prin identificarea şi rezolvarea conform procedurilor legale a tuturor incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de abateri disciplinare. Aşa cum de altfel reţin şi rapoartele MCV, problema României nu este funcţionarea defectuoasă a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei împotriva corupţiei", se mai arată în comunicatul PÎCCJ.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Augustin Lazar prima reacţie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close