Antena 3 CNN Actualitate AUR, nemulțumit de înlocuirea ”sex” cu ”gen” pe cărțile de identitate: ”Cerem autorităților să își revină la firesc”

AUR, nemulțumit de înlocuirea ”sex” cu ”gen” pe cărțile de identitate: ”Cerem autorităților să își revină la firesc”

Alianța pentru Unirea Românilor a criticat noul model de carte de identitate electronică, introdus în cadrul unui proiect pilot în Cluj-Napoca, căruia i s-au adus mai multe modificări față de modelul fizic actual.

AUR, nemulțumit de înlocuirea ”sex” cu ”gen” pe cărțile de identitate: ”Cerem autorităților să își revină la firesc”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    04 Aug 2021   •   10:05

Co-președintele AUR Claudiu Târziu și-a exprimat indignarea față de îndepărtarea tricolorului și înlocuirea noțiunii de ”sex” cu cea de ”gen”.

”Nu suntem de acord pentru că această carte de identitate nu este o legitimație oarecare, pe care Ministerul de Interne sau Guvernul o poate modifica după bunul plac. Ea trebuie să conțină elementele identitare naționale, așa cum se întâmplă și în alte țări.

De asemenea, suntem împotriva modificării ”gen” în loc de ”sex”, asta este în mod evident o încercare de avansare în ideologia neomarxistă. Sexul, știm foarte bine, nu poate fi decât feminin și masculin. Însă genul, cum îl știm din ideologia neomarxistă, este un construct și suferă tot felul de denumiri (...) care transformă practic omul într-un animal ciudat, care nu mai are legătură cu nimic din ceea ce știm noi că semnifică omul. Respingem categoric această încercare și cerem autorităților să își revină la firesc și să pună în cartea de identitate, așa cum a fost și până acum, sexul masculin și feminin.”, a declarat co-președintele AUR Claudiu Târziu, pentru Antena 3.

Totodată, membrii partidului AUR se întreabă de ce nu există o dezbatere publică pe tema noilor buletine și dacă prin noul format de carte de identitate se urmarește ”ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei”.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

– De ce nu apare tricolorul?

– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

– Este acesta încă un pas înainte spre ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei?”, se arată într-o postare de marți pe pagina de Facebook a partidului AUR.


 

×
Subiecte în articol: carte de identitate Claudiu Târziu
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close