Antena 3 CNN Actualitate Autopsia turistului grec care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii este gata. Care a fost cauza morții

Autopsia turistului grec care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii este gata. Care a fost cauza morții

Avocatul șoferului grec care a provocat accidentul de la Pasajul Unirii spune că va cere despăgubiri de la administratorul de drumuri.

Autopsia turistului grec care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii este gata. Care a fost cauza morții
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Raluca Bîrcă    |    27 Dec 2022   •   13:32

”Astăzi s-a făcut autopsia. Cu siguranță vor depune plângere! Și sunt îndreptățiți să facă chestia aceasta pentru că au trecut prin clipe foarte grele. Poate semnul acela avea o tonă sau mai mult, a rupt autocarul în două! A omorât un om, cine știe ce se mai putea petrece.  

Din septembrie până acum sunt șapte accidente și nimeni nu își pune întrebarea aceasta. Caută vinovați printre șoferi și așa mai departe. Toate chestiile astea oare sunt întâmplătoare? Eu cred că poate nu a fost bine prinsă pentru că nu se putea desprinde. Cred că sunt conștienți oamenii ăștia care fac lucrările. Este ceva extrem de grav și acolo este răspunderea, la ei!” a declarat avocatul șoferului grec. 

Între timp, familia turistului grec care și-a pierdut viața în accidentul de vineri, de la intrarea în Pasajul Unirii, a venit astăzi la Institutul de Medicină Legală pentru a recunoaște cadavrul și pentru a-l prelua în vederea repatrierii. 

La INML au fost prezenți mai mulți membri ai familiei, printre care fiul turistului grec dar și soția acestuia, abia externată. Femeia avea mai multe bandaje în zona capului și se deplasa destul de greu. 

Medicii legiști, care au efectuat autopsia bărbatului, spun că acesta a fost atât de grav rănit încât nu avea nicio șansă să mai scape cu viață. Pe raportul semnat de medicii legiști stă scris: leziuni incompatibile cu viața, politraumatism extrem de grav în zona toracică. 

La această oră, în spitalele din capitală mai sunt internați trei turiști greci care sunt în stare stabilă. 

Prima declarație a șoferului grec după accidentul de la Pasajul Unirii: ”Am auzit strigăte și plâns peste tot!”

Antena 3 CNN a prezentat mărturia șoferului grec al autocarului implicat în accidentul de la Pasajul Unirii.

Bărbatul a explicat, pentru presa elenă, că nu exista niciun semn care să-i interzică trecerea prin pasaj și că după impact a crezut că niciun pasager nu a scăpat cu viață.  

Bărbatul a mai adăugat că, dacă limitatorul de înălțime de la pasaj nu ar fi fost atât de greu, tragedia nu ar fi avut loc.  

Între timp, băiatul și soția grecului mort în accident au venit la INML pentru a recunoaște cadavrul. 

”Din păcate, am luat decizia să mă îndrept spre tunel. Nu era niciun semn că ar fi fost interzis. Era momentul rău. A fost ca și cum un tren ne-a lovit. Totul s-a întâmplat într-o secundă. După impact, nu credeam că cineva va scăpa cu viață.  

Am auzit strigăte și plâns peste tot! Am fost șocat și incapabil să reacționez! Din păcate, eu eram la volan. Putea fi altcineva.  

Dacă bara de metal nu ar fi fost atât de grea, nu am fi fost răniți, am fi fost în viață și acum ne-am fi plimbat prin București.  

Sunt gata să apar în Justiție, ori de câte ori mă cheamă! Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat! Nimeni nu ar fi putut evita!”, a spus șoferul pentru presa elenă. 

×
Subiecte în articol: Accident Pasajul Unirii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close