Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile ar putea cere demolarea blocului din Holboca, afectat sâmbătă de o violentă explozie

Autorităţile ar putea cere demolarea blocului din Holboca, afectat sâmbătă de o violentă explozie

Autorităţile ar putea cere demolarea blocului din Holboca, afectat sâmbătă de o violentă explozie
Sursa foto: Foto: chambersburgfire.com
26 Feb 2012   •   19:42

Blocul din Iaşi zguduit ieri de o explozie violentă încă nu poate fi locuit. Experţii în construcţii nu pot spune în acest moment care soluţie este mai bună: consolidarea sau demolarea. Între timp, cele 36 de persoane evacuate ieri, şi-au petrecut noaptea pe unde au apucat.

Blocul din comuna Holboca arată ca după bombardament. Doar câteva familii au fost lăsate de jandarmi să intre în apartamente, în a doua scară a blocului.

În fiecare apartament se văd pagubele, estimate la un prim calcul la câteva sute de mii de euro. Geamurile au fost sparte iar priveliştea e una dezolantă. Apartamentele vecine, părăsite de proprietari, sunt distruse.

E uimitor cum o uşă de metal care cântăreşte câteva sute de kilograme a fost smulsă din perete şi curbată de suflul exploziei. În faţa blocului au stat toată noaptea jandarmii şi poliţiştii.

Primăria din Holboca va aloca 30.000 lei doar pentru înlocuirea geamurilor şi a uşilor. Asta se va întâmpla după ce specialiştii în construcţii îşi vor da acordul. Până atunci, locatarii vor dormi pe la rude.

Bărbatul considerat vinovat este în continuare în spital. Anchetatorii bănuiesc că el ar fi lăsat gazele să se acumuleze intenţionat, pentru a se răzbuna pe vecini.

După ce îşi va reveni, bărbatul va fi audiat de poliţişti. Dacă va fi găsit vinovat, acesta va achita pagubele produse. Problema e că singura proprietate a bărbatului e apartamentul din bloc, distrus şi el de explozie.×
Subiecte în articol: explozie persoane evacuate jandarmi

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close