Antena 3 CNN Actualitate O nouă avarie de proporţii în Capitală. Zeci de mii de bucureşteni, din nou fără apă caldă şi căldură

O nouă avarie de proporţii în Capitală. Zeci de mii de bucureşteni, din nou fără apă caldă şi căldură

O nouă avarie a lăsat fără apă caldă şi căldură zeci de mii de bucureşteni. Cei mai afectaţi sunt cei din Sectoarele 2 şi 3, acolo unde angajaţii Termoenergetica intervin pentru schimbarea unor vane de mare capacitate.

O nouă avarie de proporţii în Capitală. Zeci de mii de bucureşteni, din nou fără apă caldă şi căldură
de Claudia Popovici    |    04 Feb 2021   •   19:15

Capitala trece prin cea mai gravă criză a sistemului de termoficare, din istorie, iar asta se vede cu ochiul liber. Pe şoseaua Pantelimon, din Sectorul 2, muncitorii au început montarea unor vane uriaşe, în locul celor care au cedat. Toate Sectoarele Capitalei sunt afectate într-un fel sau altul de această avarie, unii consumatori având caloriferele câlâi, alţii apă călâie la robinete.

Sute de blocuri sunt afectate de avarie, însemnând zeci de mii de bucureşteni, în condiţiile în care pe timpul nopţii temperatura de afară se apropie de zero grade Celsius. 

Avarie de proporţii în Capitală

Bucureştiul are al doilea cel mai mare sistem de termoficare din Europa, după Moscova, cu peste 4.000 de kilometri de conducte. 80% din acest sistem de termoficare este punctul de a ceda oricând, pentru că ţevile sunt vechi ide 50, 60, chiar 80 de ani. În ultimii patru ani s-au reparat 200 de kilometri de conductă, dar ritmul nu este unul mare şi bucureştenii se pot confrunta oricând cu avarii de proporţii la sistemul de termoficare.

Adrian Gîtlan, directorul adjunct al Termoenergetica (fostul RADET) a explicat la Antena 3 în ce au constat problemele de această dată. "Avaria este pe un tronson pe sectorul Pantelimon, unde se remediază patru avarii. Concomitent se execută şi înlocuirea a două rânduri de vane. Este o oprire realizată în această dimineaţă. Estimăm că cel târziu mâine [vineri] la orele 17.00 funcţionarea va reintra în parametrii", a explicat reprezentantul Termoenergetica.

11 puncte termice sunt afectate, însumând 101 blocuri, a mai explicat directorul adjunct al Termoenergetica.

×
Subiecte în articol: Termoenergetica
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close