Antena 3 CNN Actualitate Aventura vieţii: Doi români pleacă să cucerească Polul Sud. Antena 3 va fi alături de ei

Aventura vieţii: Doi români pleacă să cucerească Polul Sud. Antena 3 va fi alături de ei

Aventura vieţii: Doi români pleacă să cucerească Polul Sud. Antena 3 va fi alături de ei
Sursa foto: Foto: polarconsultants.com
22 Noi 2011   •   07:55

Doi români se pregătesc pentru o aventură extraordinară. Cornel Galescu şi Romeo Dunca vor ajunge, în premieră pentru ţara noastră, la Polul Sud. Antena 3 va fi alături de cei doi pe toată durata expediţiei şi vă vom prezenta, în exclusivitate, fiecare moment important al călătoriei.

În urmă cu aproape 5 ani, Cornel Galescu şi Romeo Dunca arborau tricolorul la Polul Nord. Acum, ei vor să ajungă în partea opusă, la Polul Sud. Românii vor face parte dintr-un echipaj format din alţi 10 alpinişti din Norvegia, Italia şi Germania.

În 20 de zile, cei 12 membri ai echipajului vor străbate pe schiuri peste 500 de kilometri, la temperaturi de minus 50 de grade. Fiecare membru va trage dupa el o sanie de aproximativ 70 de kilograme.

Pentru a face faţă expediţiei, condiţia fizică este esenţială, de aceea, cei doi români fac sport în fiecare zi.

Expediţia celor doi români nu ar fi fost posibilă fără sprijin financiar. De aceea, primăria din Caransebeş a finanţat mai mult de jumătate din costurile călătoriei.

Cornel Galescu este autorul mai multor premiere româneşti, printre care se numără expediţiile din Himalaya, Anzi, Alaska, Patagonia şi Polul Nord.

 


×
Subiecte în articol: Polul Nord aventura romani
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close