Antena 3 CNN Actualitate Avocata lui Stan Mustaţă: Magistratul a fost arestat pentru că nu s-a conformat ordinului de a grăbi judecarea dosarului ICA

Avocata lui Stan Mustaţă: Magistratul a fost arestat pentru că nu s-a conformat ordinului de a grăbi judecarea dosarului ICA

Avocata lui Stan Mustaţă: Magistratul a fost arestat pentru că nu s-a conformat ordinului de a grăbi judecarea dosarului ICA
18 Aug 2014   •   08:38

Avocata lui Stan Mustaţă rupe tăcerea şi vorbeşte despre modul în care magistratul a ajuns să fie reţinut de DNA chiar în dimineaţa în care se pregătea să judece un nou termen în dosarul ICA. Alice Drăghici a prezentat la Sinteza Zilei modul în care judecătorul a fost atras într-o clădire unde a fost înregistrat în timp ce era chestionat de un individ. Drăghici susţine că magistratul a fost arestat din cauză că nu s-a conformat ordinului de a grăbi judecarea dosarului fără a mai ţine cont de toate probele.

Avocata a arătat cum judecătorul Stan Mustaţă a fost atras într-un birou şi monitorizat în timp ce era îndemnat de un individ să grăbească judecarea dosarului ICA.

"Toate spatiile au fost infestate de microfoane, inclusiv spaţii în care nu se filmează. Dovada este dosarul cauzei unde apar înregistrări din baie", a povestit avocata la Sinteza Zilei.

În acea discuţie, Stan Mustaţă a spus că nu poate grăbi pronunţarea, iar aceast lucru a fost considerat de procurorii DNA drept antepronunţare.

Mai târziu, Laura Codruţa Kovesi nu s-a temut să recunoscă faptul că magistratul a fost interceptat.

Celălalt apărător al lui Mustaţă, Lorette Luca, spune că asupra magistratului s-au făcut presiuni pentru se pronunţa cât mai repede în dosarul ICA, iar acuzaţiile că ar fi tergiversat pronunţarea nu au niciun fundament atâta vreme cât judecătorul Mustaţă a fost în complet la doar două termene în dosarul Telepatia.

Judecătorul Stan Mustaţă a fost săltat chiar înainte să intre în sala de judecată. El ar fi trebuit să decidă dacă acceptă sau nu cererile formulate de avocatul Gheorghiţă Mateuţ. După ridicarea sa, noul complet de judecată a respins pe bandă rulantă toate solicitile apărării.

×
Subiecte în articol: Stan Mustata Sinteza Zilei
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close