Antena 3 CNN Actualitate BAC 2011: Vezi subiectele de la proba scrisă de limba şi literatura română şi baremul de corectare

BAC 2011: Vezi subiectele de la proba scrisă de limba şi literatura română şi baremul de corectare

BAC 2011: Vezi subiectele de la proba scrisă de limba şi literatura română şi baremul de corectare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Iun 2011   •   09:46

Lunea aceasta au început probele scrise de la examenul de bacalaureat, prima fiind cea de Limbă şi literatură română. Conform Mediafax, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris peste 200.000 de liceeni.

Subiectele au fost transmise şi preluate electronic, în condiţii de securitate, de către toate cele 741 de centre de examen.

În 28 iunie este progamată testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului şi în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

SUBIECTELE LA PROBA SCRISĂ DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

BAREMUL DE CORECTARE

  
În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Subiectele la proba scrisă de limba şi literatura română:


Elevii au de rezolvat, la proba de limba şi literatura română a examenului de bacalaureat, subiecte vizând opere ale scriitorilor Mircea Eliade, Nichita Stănescu şi I.L.Caragiale.

Primul subiect constă în comentarea unui fragment din "Nuntă în cer" de Mircea Eliade.

La subiectul vizând opera lui Nichita Stănescu, elevii au de comentat afirmaţia "a avea un ideal înseamnă a avea o oglindă".

Cel de-al treilea subiect constă în caracterizarea unui personaj din "O scrisoare pierdută", de I. L Caragiale.

 

 
Mai mulţi candidaţi au fost eliminaţi: Au încercat să copieze


Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat a făcut deja "victime" în Capitală. Optsprezece elevi bucureşteni au fost eliminaţi de la proba scrisă la Limba română a examenului de bacalaureat. Ei nu mai pot participa la următoarele sesiuni, respectiv cea din toamnă 2011 şi cea din vara 2012.

 "Doi dintre candidaţi aveau telefoane mobile, ceea ce este absolut interzis la examenul de bacalaureat. De asemenea, doi aveau asupra lor materiale informative, ei provenind de la Colegiul tehnic "Dimitrie Leonida" " a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, prof. Marian Banu, citat de Mediafax.

Situaţii similare au fost înregistrate în Hunedoara şi Cluj.

Potrivit metolodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, candidaţii care intră în sală cu materiale informative sau telefoane mobile sunt eliminaţi de la proba respectivă.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, afirma în 6 mai că la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia şi avertiza că "dacă alţii nu vor fi vigilenţi", ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie.

Demnitarul spunea că aceste măsuri au fost sporite şi că cei care copiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, urmând să fie eliminaţi şi să primească interdicţie de a participa la două sesiuni ulterioare.

×
Subiecte în articol: bac examen probe romana elevi subiecte
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close