Antena 3 CNN Actualitate Baconschi: Nu există niciun motiv ca aderarea României la Schengen să fie amânată

Baconschi: Nu există niciun motiv ca aderarea României la Schengen să fie amânată

Baconschi: Nu există niciun motiv ca aderarea României la Schengen să fie amânată
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Ian 2011   •   11:51

Ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, la Antena 3, că a cerut ambasadei României din Ungaria transcrierea exactă a declaraţiei pe care ministrul maghiar de Interne, Sandor Pinter, a susţinut-o la Budapesta. Potrivit acestuia, aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen ar fi fost amânată.

"Am cerut ambasadei noastre de la Budapesta transcrierea exactă a declaraţiei făcute de către ministrul ungar de Interne. (...) În momentul de faţă, preşedinţia ungară are pe agendă extinderea Schengen şi aşteptăm 14 ianuarie, când se va prezenta în Conisliu raportul pe ultima misiune de evaluare", a declarat Baconschi, într-o intervenţie telefonică.

Ministrul de Externe a mai spus că România ar trebui în primul rând să îşi păstreze ca atare obiectivul de adrerare la Schengen şi, dacă reuşeşte să facă din acest lucru un subiect naţional, şi nu de polemici interne, să urmărească planul de măsuri existent în acest sens.

"Nu există niciun motiv ca aderarea României la zona Schengen să fie amânată", a mai precizat Baconschi.

Baconschi, despre aderarea la Schengen


Baconschi: Nu există motive pentru amânarea aderării


Potrivit ministrului maghiar Sandor Pinter, citat de agenţia germană de ştiri DPA, aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost amânată, întrucât cele două ţări mai au de îndeplinit "o serie de sarcini", astfel că o aderare la termenul fixat de 31 martie 2011 este imposibilă.

"România şi Bulgaria au o mulţime de lucruri de făcut", a declarat ministrul maghiar. Conform oficialului, ar trebui ca "până în luna iunie să fie clar ce sarcini mai trebuie să îndeplinească România şi Bulgaria", după care cel mai apropiat termen ce poate intra în discuţie este luna octombrie.




×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi Schengen aderare amanare
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close